• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk diplomatların katilleri böyle aranıyor! 1 milyon dolar ödül verilecek!

Yeniakit Publisher
2022-08-04 11:52:00 - 2022-08-04 18:25:23
Türk diplomatların katilleri böyle aranıyor! 1 milyon dolar ödül verilecek!

Avustralya polisi, Türk diplomatları şehit eden Ermeni teröristin ses kaydının peşinde! Avustralya polisi, Türk diplomatları şehit eden Ermeni teröristin ses kaydını paylaştı. Polis, ses kaydında duyulmayan kelimeleri deşifre etmek için halktan yardım istedi. Komutan Mark Walton, 2019'da katillerin bulunması için konulan 1 milyon dolar ödülün halen geçerli olduğunu belirtti.

Avustralya polisi, Sydney kentinde 17 Aralık 1980'de Türkiye'nin Sydney Başkonsolosu Şarık Arıyak ve Güvenlik Ataşesi Engin Sever'in Ermeni teröristlerce şehit edilmesine ilişkin bir ses kaydı paylaştı.

Yeni Güney Galler (NSW) polisi, 2019'da yeniden açılan davanın bir parçası olarak saldırıdan sonra bir medya kuruluşunu arayan ve saldırının sorumluluğunu üstlenen kadının telefon konuşmasını yayınladı.

Ses kaydında, bir kadının "Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları (JCAG)" adına terör saldırısının sorumluluğunu üstlenen konuşma yaptığı duyuluyor.

"Ermenilere haksızlık yapıldığı" iddia edilen kayıtta, saldırının buna misilleme olarak düzenlendiği söyleniyor.

Bunun üzerine polis, ses kaydında, "yazarları" ifadesinden sonra anlaşılmayan, duyulmayan kelimeleri deşifre etmek için halktan yardım istedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türk diplomatın katilleri böyle aranıyor 'Bu sesi tanıyan polise başvursun' - Dünyadan Haberler

- "YETKİLİLERLE KONUŞMAYA İSTEKLİ OLMAYAN KİŞİLER OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİYORUZ"

NSW Polis Gücünün Terörle Mücadele ve Özel Taktikler Komutanı Mark Walton, kadının sesinin kime ait olduğunu bilmek için ve anlaşılmayan kelimelerin ortaya çıkarılmasının soruşturmada önemli ölçüde rol oynayacağını ifade etti.

Walton, 2019'da katillerin bulunması için konulan 1 milyon dolar ödülün halen geçerli olduğuna işaret ederek, "Cinayet günü ne olduğunu bilen ancak yetkililerle konuşmaya istekli olmayan kişiler olduğundan şüpheleniyoruz." dedi.

Walton, cinayetlerin çözülmesine yardımcı olacak bilgilere sahip olan herkesi, bildiklerini soruşturmayı yürüten ekiple paylaşmaya çağırdı.

- BAŞKONSOLOS ŞARIK ARIYAK VE ATAŞE ENGİN SEVER'İN ŞEHİT EDİLMESİ

Şehit Arıyak ve Sever, 17 Aralık 1980 sabahı işe gitmek üzere Başkonsolos'un konutundan ayrıldıkları sırada eşi Demet ve kızı Çağla Arıyak'ın gözleri önünde iki Ermeni terörist tarafından hedef alınmıştı.

Saat 09.45 sularında motosikletli ve yüzleri beyaz kaskla kaplı teröristlerin saldırısı sonucunda Başkonsolos Arıyak olay yerinde, Güvenlik Ataşesi Sever ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından Avustralya Associated Press'i arayan bir kadın, cinayetlerin Sözde Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları (JCAG) tarafından işlendiğini bildirmişti.

Olaydan kısa süre sonra Ermeni terörist grubu JCAG, saldırıyı üstlenmiş ancak Avustralya polisinin kapsamlı soruşturmasına rağmen resmen kimse suçlanmamıştı.

2019'da Başkonsolos Arıyak ve Ataşe Sever'in şehit edilmelerinin 39. yılında düzenlenen anma töreninde, terör dosyası yeniden açılmış ve katillerin bulunması için ödül konulmuştu.

Yeniden açılan soruşturmayı, NSW Polis Gücünün Terörle Mücadele ve Özel Taktikler Komutanlığı, Avustralya Federal Polisi, Avustralya Güvenlik İstihbarat Örgütü ve NSW Suç Komisyonunca oluşturulan NSW Terörle Mücadele Ekibi (JCTT) yürütüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şeref

2 nolu barolar ne yapıyor....?

Barbaros

Eğer mit bu adamların işini görmüyor sa ne iş yapıyor.biz artık millete zarar veren bu mikropları yok eden bir mit istiyoruz PKK elebaşalrı başladı darısı bunların başına.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23