• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump tehdit etmişti... Suudi Arabistan'dan skandal Türkiye çağrısı!

Yeniakit Publisher
2019-10-11 15:09:00 -
Trump tehdit etmişti... Suudi Arabistan'dan skandal Türkiye çağrısı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi ekonomik yaptırımla tehdit etmesinin ardından, kukla Suudi Arabistan'dan, "Türkiye'ye yatırım yapmayın" çağrısı geldi.

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA’da dün yayınlanan mesajda "Krallık, Türk ordusu tarafından Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgelere başlatılan saldırıyı kınıyor" ifadeleri yer almasının ardından bu kez de mesaj ülkenin en önemli ekonomik kuruluşu Suudi Arabistan Odalar Birliği’nden (Council of Saudi Chambers-CSC) geldi.

CSC Yönetim Kurulu Başkanı Sami bin Abdullah Al-Obaidi, Türkiye’ye yatırım yapacak Suudi şirketleri uyardı.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Sami bin Abdullah Al-Obaidi, medyadan yaptığı açıklamada Suudi şirketler için Türkiye’de yatırım yapmanın doğru olmadığını ifade etti.

Bu yılın temmuz ayında da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki vatandaşlarını hırsızlığa karşı uyararak, pasaport ve paralarına sahip çıkmalarını ve acil durumlarda büyükelçiliğe veya başkonsolosluğa başvurmalarını istemişti.

Ardından Riyad yönetimi, Türkiye’ye rezervasyon yapan Suudi turistlerin vazgeçmeleri halinde zararların da karşılanacağını açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

adil

biz hala her yıl milyonlarca doları arabistana aktarmaya devam edelim ama. nede olsa islam ümmetiyiz

mehmet gümüş

Bizde Tüm Müslümanlara buradan çağrı yapıyoruz.Hacca ve Umreye giden Kardeşlerimiz Suudi Arabistandan tek kuruşluk malzeme almasın. Bakalım onların ekonmisine
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23