• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tesla’da Elon Musk için karar verildi: Göreve devam edecek

Yeniakit Publisher
2018-06-06 16:22:00 -
Tesla’da Elon Musk için karar verildi: Göreve devam edecek

Tesla’da dün yapılan yıllık yönetim kurulu toplantısında, Elon Musk'ın yönetim kurulu başkanlığından, kardeşi Kimbal Musk'ın da yönetim kurulu üyeliğinden alınması oylandı.

Tesla'nın önde gelen hissedarlarından Jing Zhao isimli yatırımcı, Musk'ın yönetim kurulu başkanlığını bırakarak bağımsız bir yönetici pozisyonunda olmasını önerdi. Bunun üzerine Musk'ın üst yönetici yani CEO olarak göreve devam edip etmemesi tartışmaya açıldı.

Türkiye saatiyle 00.30'da başlayan toplantıda önce Tesla Genel Danışmanı Todd Maron konuştu. Maron, gündem maddelerini ve toplantının işleyişiyle ilgili genel bilgileri paylaştı.

Todd Maron'ın hissedarların görüşlerini almasının ardından Elon Musk hissedarların karşısına çıktı. İlk olarak Tesla'nın otomobil ve enerji ekipmanları üretimine ait verileri paylaşan ve şirketin üretim/kazanç durumuyla ilgili sunum yapan Musk, daha sonra toplantının halka açık kısmının son 30 dakikasında, hissedarların sorularını yanıtladı.

Hissedarların oluşturduğu genel kurulun, Elon Musk ve yönetim kurulunun üç üyesi (Kimbal Musk, Antonio Gracias ve James Murdoch) hakkında yaptığı oylama, toplantının ikinci kısmında kamuoyuna kapalı gerçekleştirildi. Oylama sonucunda hissedarlar, Elon Musk'ın CEO'luk görevinin yanında yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmesini onaylarken, diğer üç yönetim kurulu üyesinin de görevlerine devam etmesi kabul edildi.

Şirketin CEO'su olan Musk aynı zamanda yüzde 20 hisseyle yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Tesla Motors, 2018'in ilk çeyreğinde 710 milyon dolar zarar ettiğini açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaynak: TRT Haber

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23