• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristlerden Esed'in çağrısına cevap! 'Bu yapılırsa hazırız'

Yeniakit Publisher
2019-11-01 18:24:00 -
Teröristlerden Esed'in çağrısına cevap! 'Bu yapılırsa hazırız'

Terör örgütü YPG’nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri, Esed rejiminin 'orduya katılın' çağrısına cevap verdi.

Terör örgütü YPG’nin şemsiyesi altında ABD tarafından kurdurulan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kolu Suriye Demokratik Konseyi, güçlerinin Suriye rejimi ordusuna katılmaya hazır olduğunu, ancak önce Şam'ın orduyu yeniden yapılandırması gerektiğini söyledi.

Terör örgütü YPG'nin şemsiyesi altında ABD tarafından kurdurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG)siyasi kolu Suriye Demokratik Konseyi, güçlerinin Suriye rejimi ordusuna katılmaya hazır olduğunu ancak önce Şam'ın orduyu yeniden yapılandırması gerektiğini söyledi.

"Hazırız"

Sputnik International'ın aktardığına göre SDK'den yapılan açıklamada, "Esed ile güçlerimizi birleştirmeye hazırız ama Suriye rejimi ordusu tekrar yapılandırılmalı, değişmeli. Eğer Suriye rejimi ile bölgelerimizi nasıl kontrol edebildiğimiz konusunda anlaşabilirsek evet, Suriye ordusuna katılmaya hazırız" ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada bu birleşmenin bir saat içinde gerçekleştirilebilecek bir durum olmadığı vurgulandı.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG) siyasi uzantısı Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed de, Esed'in güçlerine katılmaya hazır olduklarını, ama bunun olabilmesi için önce Suriye ordusunun yeniden yapılandırılmasını istediklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Esed'le güçlerimi birleştirmeye hazırlanıyoruz, ama Suriye ordusunun değişmesi, yeniden yapılanması lazım. Suriye rejimiyle kendi bölgelerimizi nasıl yöneteceğimiz konusunda anlaşırsak, ondan sonra, evet, Suriye ordusuna katılmaya hazırız" diyen Ahmed, bunun 'bir saat içinde hallolacak bir mesele olmadığını, önce Şam'la görüşmeler yapmaları gerektiğini' dile getirdi.

"Uzlaşmamız lazım"

"Bugüne dek olan, Savunma Bakanlığı'nın bize suçlular gibi hitap ettiği açıklama yayımlamasından ibaret" eleştirisini getiren Ahmed, "Dolayısıyla SDG 'hayır' dedi. Birlikte oturup, biz kaçak mışız da yeniden katılıyor muşuz gibi değil de, birbirimize nasıl entegre olacağımızı görüşüp uzlaşmamız lazım" vurgusu yaptı

Suriye rejiminin başı Beşar Esed dün Suriye devlet televizyonuna verdiği röportajda, ülkesinin nihai hedefinin "ABD askerlerinin aniden çekildiği, Kürtlerin kontrolündeki bölgelerde devlet otoritesinin yeniden kurulması" olduğunu, bu sırada "sahada oluşan yeni gerçekliğe saygı duyulacağını" söylemişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Suriye anayası biran önce yazılıp derhal seçime gidilmeli bu seçime esed de katılabilir katil matil ama o ülkenin siyasetçisi ve seçim sonucuna bütün dünya saygı göstermeli başkada bir yolu yok.

Eyman

düşmanlarının piyonu pkk'ye lanet olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23