Sur’da sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahalledeki aileler, PKK’nın tehdit ve baskıları nedeniyle ilçeyi terk etmeye başladı. Vatandaşlar, evlerinden alabildikleri eşyaları traktör, otomobil ve el arabalarına yükleyerek ilçeden çıkardı.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahalledeki aileler, terör örgütü PKK mensuplarının tehdit ve baskıları nedeniyle evlerini terk ediyor. Sokağa çıkma yasağının 11 Aralık'tan bu yana uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sürüyor.
5 YERDE YASAK
Bir grup teröristin gelerek hendek kazması, barikat kurması üzerine Sur Kaymakamlığınca sokağa çıkma yasağı uygulanan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde yaşayan vatandaşlar, örgüt mensuplarınca tehdit edilmeleri üzerine yanlarına aldıkları bazı eşyalarla evlerinden ayrılıyor. Kadın, yaşlı demeden soğuk havaya rağmen kucaklarındaki çocuklarla gözyaşları içinde mahallelerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.
ÇIKIN DEDİLER
Kimileri evlerinden alabildikleri eşyalarını otomobil, traktör ve el arabasına yüklerken kimi vatandaş da hasta yakınlarını tekerlekli sandalye ile ilçeden çıkardı. Teröristlere tepki gösteren N.A, “Hendeği kazanlar bize 'çıkın' dedi. Eşyalarımızı almamızı engellediler" dedi.