• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tel Abyadlı İbrahim, 5 yıl sonra vatanına kavuştu! Şükürler olsun

Yeniakit Publisher
2019-11-22 09:28:00 -
Tel Abyadlı İbrahim, 5 yıl sonra vatanına kavuştu! Şükürler olsun

Türkiye’nin YPG/PKK’dan temizlediği ilçeye dönen Ahmet el Abdullah İbrahim ve ailesi, büyük sevinç yaşadı. Yıllar sonra doğduğu topraklara yeniden ayak basan İbrahim mutluluktan ağlayıp, şükür secdesi yaptı.

Barış Pınarı Harekatı, Suriye’nin kuzeyinde mazlumların yüzünü güldürmeye devam ediyor... Yıllardır doğdukları topraklardan ayrı olan Suriyeliler, Tel Abyad’ın terör örgütünden arındırılmasının ardından yeniden baba ocaklarına dönmeye başladı.

Terör örgütü YPG/PKK’nın işgali nedeniyle 5 yıldır doğdukları topraklardan uzakta yaşamak zorunda kalan Ahmet el Abdullah İbrahim ve ailesi, yıllar sonra döndükleri vatanlarında mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı. 6 kişilik ailesiyle vatan toprağına basmanın sevinciyle gözyaşı döküp, şükür secdesi yapan İbrahim, evinin bulunduğu bölgeye gidince de virane bir manzarayla karşılaştı. Geride bıraktığı evinin YPG tarafından yıkıldığını gören İbrahim’in sevinci, yerini hüzne bıraktı. 

Erdoğan’a minnet borçluyuz

Ahmet el Abdullah İbrahim, terör örgütünün Tel Abyad’da insanlara zülüm yaptığını söyledi. YPG/PKK’nın kendilerini evlerinden ettiğini anlatan İbrahim, “Barış Pınarı Harekatı sonrası ilk kez buraya geldim. Aradan 5 yıl geçti. Evimin halini görüyorsunuz, bir sivilden ne istediler, evimi ne hale getirmişler. Bunların yaptığı zulümdür, işkencedir” dedi. 

Evlerinin kullanılamayacak durumda bulunması nedeniyle ailesiyle Tel Abyad’daki yakınlarının yanına yerleşen İbrahim, bölgenin terör örgütünden kurtulmasının kendileri için en büyük mutluluk olduğunu söyledi.

İbrahim, Suriye halkının yanında olduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkına büyük minnet duyduklarını dile getirerek, “Çok şükür canımız sağ. Evimizin durumu sıkıntı değil yeniden yaparız” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ailenin 12 yaşındaki çocuğu İsmail el İbrahim ise evleri yıkılsa bile yeniden ülkelerine döndükleri için mutlu olduklarını söyledi.

İbrahim ailesini evinde misafir eden Muhammed el Mustafa da yeniden akrabalarına kavuşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23