• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taze barbunya nasıl yapılır? Taze barbunya tarifi

Yeniakit Publisher
2021-06-12 18:53:00 -
Taze barbunya nasıl yapılır? Taze barbunya tarifi

Taze barbunya yemeği yapılışı | Yaz mevsimiyle birlikte tezgahlar taze barbunyalarla dolup taştı. Pek çok kişi taze barbunya yemeğinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Tam ölçülü taze barbunya nasıl yapılır?

Leziz bir taze barbunya yemeği hazırlamak isteyenler tam ölçülü tarifleri araştırıyor. İşte, taze barbunya tarifi

Taze barbunya tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilo taze barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Taze barbunya nasıl yapılır?

Öncelikle taze barbunyaları ayıplayıp güzelce yıkayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında soteleyin.

Ardından havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Salça, sarımsak ve domatesleri ekleyip kavurun.

3-4 dakika sonra taze barbunyaları ilave edin.

Sıcak su, tuz ve şekeri ekleyip pişmeye bırakın.

Su az gelirse pişerken sıcak su ekleyebilirsiniz.

Yemeğinizi ılındıktan sonra maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23