Tane tane şehriye pilavı tarifi

Sürekli aynı tariflerden sıkılanlar için hazırlanmış harika bir tarif...

09 Ağustos 2019 Cuma 22:32
Tane tane şehriye pilavı tarifi

Sürekli aynı yemekleri ya da aparatifleri yapmaktan sıkıldıysanızi bu tarif sizleri kurtaracaktır. Yanına bir salata yaptığınızda da ara öğünlerinizi geçiştirmek için harika bir ana yemek olabilir.

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı su (et suyuyla karıştırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 bulyon
  • tuz, karabiber

Yapılışı

Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın.

Tereyağı eridikten sonra, üzerine arpa şehriyeleri ilave edip kavurmaya başlayın.

Şehriyeler kızarmaya başladığında 3 bardak sıcak suyu kontrollü bir şekilde ekleyin. Dilerseniz et suyu ekleyebilirsiniz.

Suyunu çekip haşlandığında ocaktan alarak 3-4 dakika kadar dinlendirin.

Suyunu çekme oranını çok iyi ayarlamalısınız. Aksi takdirde lapa ya da sert bir pilav elde edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 09 Ağustos 2019 Cuma 22:32

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    22 Ağustos 2019