• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taliban: O zamana kadar ülkeyi terk edin

Yeniakit Publisher
2021-02-28 20:19:00 -
Taliban: O zamana kadar ülkeyi terk edin

Afganistan Taliban'ı, ABD ile geçen sene 29 Şubat'ta imzaladıkları barış anlaşması gereği, mayıs ayına kadar ülkedeki tüm yabancı güçlerin çekilmesini istediklerini açıkladı.

Afganistan Taliban'ı, ABD ile geçen yıl 29 Şubat'ta Katar'ın başkenti Doha'da imzaladıkları barış anlaşması gereği, mayıs ayına kadar ülkedeki tüm yabancı güçlerin çekilmesini istediklerini bildirdi.

ABD-Taliban barış anlaşmasının yıl dönümü nedeniyle Taliban'dan yapılan açıklamada, Taliban'ın anlaşma şartlarına tamamen uyduğu, artık ABD'nin de uymasının beklendiği belirtildi.

Söz konusu anlaşmanın "tarihi" nitelikte olduğu ifade edilen açıklamada, bu anlaşmada belirtildiği gibi geri kalan Taliban mahkumlarının serbest bırakılması ve Taliban liderlerinin isimlerinin Birleşmiş Milletler kara listesinden çıkartılması istendi.

Açıklamada, mayısa kadar tüm yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesinin istendiği vurgulandı ve Doha anlaşmasının yerine getirilmesinin Afganlar arası müzakerelerin yolunu açacağı kaydedildi.

Taliban'ın anlaşmaya uyarak ülke genelinde şiddet olaylarını azalttığı aktarılan açıklamada, özellikle büyük kentlerdeki eylemlerin durdurulduğu vurgulandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diğer yandan, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yardımcısı Dava Han Minepal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Doha anlaşmasının, barışı bekleyerek zaman kaybetmekten başka bir şey olmadığını belirtti.

Minepal, bu anlaşmanın Afganlara kişisel ve mali olarak ağır kayıplar verdirdiğini kaydetti.

ABD ile Taliban arasında "Afganistan'a barış getirme" anlaşması, 29 Şubat 2020'de Doha'da imzalanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alper

Taliban şii afganistandan bin kat daha iyidir.

Koray

Cok dogru, zaten Taliban ilericilik, ilim ve irfan abidesi dir....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23