• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taksim Meydanı'nda pankart açanlar gözaltına alındı

Yeniakit Publisher
2015-05-01 12:00:00 - 2015-05-01 12:18:02
Taksim Meydanı'nda pankart açanlar gözaltına alındı

Taksim Meydanı'nda pankart açan iki kadın gözaltına alındı. Polis meydana gelerek pankart açan iki kadın önce pankartını toplamak istedi.

1 Mayıs 'Taksim' tartışmaları arasında geldi çattı. Kutlamalar öncesi DİSK gibi bazı sendikalar, "Taksim'de olacağız" dedi. İstanbul Valisi ise, "Meydanda kutlamaya izin yok" açıklaması yaptı. Kutlamaların İstanbul'daki adresi olan Taksim, Beşiktaş, Mecidiyeköy'de sendika ve STK temsilcileri toplanıyor. Konya'da ise Memur-Sen ve Hak-İş'in öncülüğünde kutlama gerçekleştiriliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün uygulaması kapsamında saat 06.00'dan itibaren Taksim, Şişli, Mecidiyeköy ve Beşiktaş çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı. Söğütlüçeşme-Cevizlibağ arasında metrobüs hattı 06.00'dan itibaren hizmet vermiyor. Metrobüs, Beylikdüzü-Cevizlibağ arasında çalışıyor. Anlık değişiklikler İETT'nin Twitter hesabı @iettdestek hesabından takip edebilecek.

Taksim Meydanı ve çevresinde görevlendirilen çok sayıda polis, meydana çıkan ara sokakları sabah erken saatlerde, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapattı.


İLK ÇELENK BELEDİYE BAŞKANINDAN

Taksim Meydanı'na gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ilk çelenki bırakan isim oldu.

TÜRK-İŞ TAKSİM ATATÜRK ANITINA ÇELENK KOYDU

Taksim Meydanı ve çevresinde görevlendirilen çok sayıda polis, meydana çıkan ara sokakları sabah erken saatlerde, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapattı. Türk-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak kutladı.

BEŞİKTAŞ'TA GERGİNLİK

 Beşiktaş Meydanı'na ara sokaklardan gelen bir kişinin polislerce gözaltına alınması CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin tepkisini çekti. Çelebi ve polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

DİSK VE KESK BAŞKANLARI BEŞİKTAŞ'TA

DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan bir grup, Beşiktaş Meydanı'na geldi. Grubu aralarında CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de olduğu az sayıdaki kişi alkışlarla karşıladı. Kani Beko burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Kani Beko, "Dün DİSK, KESK, TTB, TMMOB temsilcileri olarak İstanbul Valisi'ne Başbakanın dün yaptığı açıklamaları kendilerine hatırlatarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dünyada olduğu gibi İstanbul Taksim Meydanı'nda el ele, omuz omuza, kardeşçe kutlamak istediğimiz söyledik" dedi.Beko, "Dilerim türkülerle, şarkılarla Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlarız" diye konuştu.

MECİDİYEKÖY'DE POLİS YIĞINAĞI

Sendika ve sivil toplum örgütleriyle vatandaşların toplanmaya başladığı Mecidiyeköy'de polis yığınak yaptı. 

KAZANCI YOKUŞU'NA KARANFİL

Birleşik Kamu-İş üyeleri Taksim'de Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. 1 Mayıs 1977'deki 1 Mayıs kutlamalarında 34 işçinin büyük çoğunluğu Kazancı Yokuşu'nda yaşamını yitirmişti. Birleşik Kamu-İş üyeleri ardından da Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıyor.

'CANLI BOMBA' ANONSU

İstanbul'da polis telsizinden görev yapan tüm ekiplere, 'Canlı bombaya karşı duyarlı olun' anonsu geçti. 

TAKSİM'E KAÇAK GİRENLER GÖZALTINA ALINDI

Taksime'de kısa süreli gerginlik yaşandı. TKP'liler ile polis arasında kavga yaşandı. Kaçak olarak giren gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Atatürk Anıtı'nın bulunduğu noktada kol kola girip çember haline geldiler. Polis ilerlemelerini engellemik için önlerine geçti. Yeniden müdahale başladı.

Çok sayıda güvenlik görevlisi gruptakileri plastik kelepçelerle tek tek gözaltına alıyor. Gözaltına alınanlar alandan uzaklaştırılıyor. Çevik kuvvete bağlı polisler de alana geldi.

YÜZLERİ MASKELİ GRUPLAR BANKALARI TAŞLIYOR

Beşiktaş'ta yüzü maskeli gruplar çevredeki banka şubelerine taş atıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23