• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süt kaymağı yapımı: Hakiki kaymak tarifi nasıl yapılır? Mutlaka deneyin

Yeniakit Publisher
2022-08-14 00:53:00 - 2022-08-14 01:05:13
Süt kaymağı yapımı: Hakiki kaymak tarifi nasıl yapılır? Mutlaka deneyin

Bu tarifi denedikten sonra eminimki artık hazır kaymak almayacaksınız.

Kaymak; kahvaltıda, tatlıların yanında ve bazı yemeklerle beraber afiyetle tüketilen muhteşem bir lezettir. İşte sofraların sevilen besin kaynağı olan kaymak ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Kaymak, sofraların vazgeçilmezi olan ve pek çok besinin yanında tüketilen bir gıdadır. Kahvaltıda ekmeğe sürülen bal ve kaymak genç ya da yaşlı herkesin severek yediği bir lezzettir. Tatlıların, hamur işlerinin ve bazı yemeklerin yanında ya da üzerinde de kullanılan kaymak sıkça tüketilen bir üründür. Marketlerden alınan hazır ürünler, her zaman hijyenik ve sağlıklı olmayabilir ya da istediğiniz tadı vermeyebilir. Eğer siz de doğal kaymak lezzetine ulaşmak istiyorsanız kendi evinizde kolayca lezzetli kaymağınızı yaparak afiyetle ve gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Süt Kaymağı Yapımı (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

1 paket krema
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

Doğal Gerçek Kaymak Tarifi

Ufak bir tencereye, krema, süt ve mısır nişastası koyulur. (Başka nişasta kullanmayın) Kaşık ile karıştırılarak homojen kıvama getirilir. Ocağa alınır ve kısık ateşte koyulaşana, kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya gelince 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır, orta boy diktörtgen bir kaba boşaltılır. Streç film ile kaymağa temas edecek şekilde streçlenir. Oda ısısında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buz dolabında en az 4-5 saat dinlendirilir. Süre sonunda streç üzerinde sıyrılır, kaymak bıçakla ikiye kesilir 2 adet rulo yapılır.

Kaymak % 4,90 karbonhidrat, % 1,42 protein, % 93,50 yağdan oluşur. Kaymak kaç kalori? Kaymak diyette yenir mi? Kaymak besin değerleri nedir? Kaymak karbonhidrat değeri nedir? gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Çorba Kaşığı Kaymak 58,50 kaloridir. Kaymak içeriğinde 0,33 Karbonhidrat(g), 0,10 Protein(g), 6,31 yağ(g), 1,90 Sodyum(mg), 9,10 potasyum(mg), 4,50 Kalsiyum(mg), 69,10 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,01 ve Demir barındırır. Kaymak kalorisi ve besin değerleri…
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 tatlı kaşığı bal kaymak kaç kalori?

Ayrıca kaymak yağ oranı yüksek besinlerdendir. Diyet beslenmelerinde ve sağlıklı beslenme programlarında ölçülü tüketmeniz gereken bal kaymak kalorisi şu rakamlarda olacaktır: 1 yemek kaşığı bal kaymak 141 kalori içermektedir. 1 yemek kaşığı kaymak ise 90 kaloriye sahiptir.

1 kase süt kaymağı kaç kalori?

Öncesinde, gelin isterseniz kalori ve temel besin değerlerine birlikte bir göz atalım… Kaymak, kalori değeri yüksek bir besindir ve 100 gramı ortalama 350 kalori içermektedir. Ayrıca; 3 gram protein, 2.9 gram karbonhidrat ve 38.5 gram yağ içermektedir.

1 yemek kasigi kaymak kac gr?

Kalori Bilgisi Kaymak Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 585 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Çorba Kaşığı yani 10 gramlık miktarında Kaymak 59 kalori bulunmaktadır. Kaymak, yağ içeriği yüksek bir besindir bu yüzden kolesterol rahatsızlığı olan kişilerin tüketmemeye özen göstermesi gerekir.

Bir kase kaymaklı yoğurt kaç kalori?

Sütaş Kaymaklı Yoğurtun 100 gramında 73 kcal kalori, ayrıca 1 Su Bardağı yani 200 gram Sütaş Kaymaklı Yoğurtta 146 kalori bulunmaktadır. Sütaş Kaymaklı Yoğurt, kalsiyum açısından zengin ve yağ içeriği yüksek bir yoğurttur.

Alternatif Kaymak Yapımı

Bu tarif, günlük süt kullanılarak ya da pastörize süt ile yapılabilir. Günlük süt kullanılacaksa, süt tencerede kaynatılır. Eğer pastörize süt kullanıyorsanız kaynatma adımını atlayabilirsiniz. Kaynatılıp soğumaya bırakılan sütün içerisine 3 paket krema ve 5 yemek kaşığı nişasta ilave edilir. Tel çırpıcı ile güzelce çırpılıp tekrar ocağa alınır. Kıvamı hafif koyulaşınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Tercihen 1 gün olmakla beraber en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabında bekletilen kaymağa bir bıçak veya spatula yardımıyla şekil verilir. Kaymağınız hazır!

Lezzetin sırrı püf noktalar

Kaymağın lezzeti sütün çeşidine göre belirlenir. Bu sebeple kaymak yaparken kullanacağınız süt çeşidi çok önemlidir. Doğal çiğ süt kullanmanız tavsiye edilir.
Süt tencereye konmadan önce tencere ıslatılırsa süt dibine yapışmaz.
Süt, taşmadan ya da dibine tutmadan pişmesi için kısık ateşte kaynatılmalıdır.
Kaymak tarifi püf noktalarından bir diğeri; sütü karıştırıp kaynamaya bıraktıktan sonra bir daha hiç bir şekilde sütün yüzeyine dokunmamaktır.
Sütün üzerinde yağlı tabaka oluşunca ateş kapatılıp sütün üzeri hava alacak şekilde örtülür ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra ise kaymak tabakasının dağılmaması için çok sarsmadan buzdolabına konması önemlidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

hem beceriksiz hem sorumsuz...galip gelevek.kadar oynama/oynatma sucu baasina at, simariklik
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23