• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Susamlı pekmezli çıtır simit nasıl yapılır? Evde simit tarifi

Yeniakit Publisher
2019-11-11 20:55:00 -
Susamlı pekmezli çıtır simit nasıl yapılır? Evde simit tarifi

Susamlı çıtır simit nasıl yapılır? Evde simit tarifi herkesin kolaylıkla yapabileceği tariflerde. Çok az malzeme ve biraz emek ile evde kolayca yapabileceğiniz gevrek sokak simidi, istediğiniz lezzete kavuşmanıza imkan tanıyor. Peki, evde simit tarifi için gerekli olan malzemeler neler? Susamlı çıtır simit nasıl yapılır? İşte simit tarifi

Susamlı çıtır simit nasıl yapılır? Evde simit tarifi herkesin kolaylıkla yapabileceği tariflerde. Çok az malzeme ve biraz emek ile evde kolayca yapabileceğiniz gevrek sokak simidi, istediğiniz lezzete kavuşmanıza imkan tanıyor. Peki, evde simit tarifi için gerekli olan malzemeler neler?Susamlı çıtır simit nasıl yapılır? İşte simit tarifi

Simit nasıl yapılır?

Kiminin gevrek kimininse çıtır olmasını istediği simit yedinden yetmişe herkesin çok sevdiği tariflerdendir. Sokak ve pastaneden almaya alışık olduğumuz simiti bu tarifle evinizde de kolaylıkla yapabileceksiniz. İşte susamlı mis gibi simit tarifi...

Malzemeler:

700 g beyaz un
300 g ılık su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yarım su bardağı pekmez
Çeyrek su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
500 g yarı kavrulmuş susam

Susamlı simit yapılışı

1 tatlı kaşığı kuru mayayı 300 ml ılık suyun içinde karıştırın.

Sonra bir kaseye 700 gram unu döküp ortasını çukur açarak mayalı suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya başlayın.

Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun. 

Eğer hamur çok sert olursa biraz ıslatarak yoğurmaya devam edin. 

Hamur kıvamına gelince yarım saat üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir yerde bekletin.

Kabarınca, tekrar yoğurun ve hamurdan 60-65 gramlık 12 beze koparın.

Hamurları tezgahta önce uzun ince fitiller halinde açın.

Parmak kalınlığında ve yaklaşık 2 karış uzunluğunda olmaları yeterlidir.

Sonra iki fitili yan yana getirip spiral gibi birbirine dolayıp yuvarlayın ve birleştirme yerini iyice bastırarak kıvırın.

Daha iyi yapışmaları için uçlarını elinizi ıslatıp da yapıştırabilirsiniz.

Derin bir tabağa bir yarım bardak üzüm pekmezi, çeyrek bardak su ve 1 tatlı kaşığı un koyarak karıştırın.

Ayrı bir tepsiye de yaklaşık 500 gram yarı kavrulmuş susam dökün.

Aktarlardan yarı kavrulmuş susam veya simit susamı olarak bulabilirsiniz.

Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışıma sonra susama bulayıp, fırına verin.

Fırınınızı 250 derecede ısıtın.

Fırının alt yüzeyine biraz su püskürtün ki simitleriniz iyice çıtır çıtır olsun. Yaklaşık 15-20 dakika sonra simitleriniz pismiş olacaktır.

Afiyet olsun!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23