• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Sülün Ekrem'in dolandırıcılık davasında flaş gelişme! Bir anda davadan çekildiler

Yeniakit Publisher
2019-12-24 12:04:00 -
'Sülün Ekrem'in dolandırıcılık davasında flaş gelişme! Bir anda davadan çekildiler

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde, kendi ilçesinde inşaat yapan ve projeye dahil olmayan belediyeye ait yeşil alanı sanki projeye dahilmiş gibi gösterip satış yapan ve bu yüzden hakkında hapis istemiyle dava açılan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun davalarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Müştekilerin birden davadan çekildiği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu aleyhine, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

Birden vazgeçtiler

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Ekrem İmamoğlu ve babası katılmadı. İmamoğlu ve babasını 3 avukat temsil etti. Duruşmada üç şikayetçi hazır bulundu. F.K., "Ben daha önce şikayetimden vazgeçtiğimi mahkemenize bir dilekçe ile sunmuştum. Okumuş olduğunuz 18 Haziran 2015 tarihli dilekçe bana aittir. Şikayetçi değilim" dedi. A.K. ve T.C. de 18 Haziran 2015 tarihinde sundukları dilekçe ile şikayetlerinden vazgeçtiklerini beyan ederek, "Şikayetçi değilim" dediler.

Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun Avukatı Ali Asker Kazak, mahkemenin bu davada müvekkilleri hakkında 24 Haziran 2014 tarihinde beraat kararı verdiğini, şikayetçilerin de 18 Haziran 2015 tarihinde şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirterek davanın düşürülmesini istedi.

Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Olmayan alanı projeye dahil gösterdi

2013 yılında savcılığa başvuran üç kişi, İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited şirketin, 2011 yılında Beylükdüzü'nde yaptığı "Beykonakları" isimli siteden villa aldıklarını, pazarlama aşamasında kendilerine sosyal tesis olarak tanıtılan kısımların aslında yeşil alan olduğunu sonradan öğrendiklerini gerekçe göstererek şirketin ortakları ve yetkilileri Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'ndan şikayetçi oldular.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılında Ekrem İmamoğlu ve babası hakkında, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayhan sırma

Küfür budur işte, çirkefliğin pişkinleşmiş hali bu denekki.

II.Murat

Ne yaparsaniz yapin ne yazarsaniz yazin ati alan üsküdari gecti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23