• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SSCB'nin dağılmasından pişmanlık duydu

Yeniakit Publisher
2016-05-23 19:26:00 -
SSCB'nin dağılmasından pişmanlık duydu

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, SSCB'nin dağılmasından pişmanlık duyduğunu söyledi.

İngiliz Sunday Times'a konuşan Gorbaçov, Sovyetler'in çöküşünün Washington'da büyük bir sevinçle karşılandığını ve bunun Rusya-ABD ilişkilerindeki mevcut gerilimin nedenlerinden biri olabileceğini kaydetti.
Washington'un SSCB'nin çöküşüne verdiği tepkiyi anımsatan Gorbaçov, "Belli etmemeye çalışsalar da, ABD'liler ana jeopolitik rakiplerini etkisiz hale getirme fikrinden memnuniyet duyuyorlardı. Masanın altında keyifle ellerini ovuşturuyorlardı" dedi.

"SSCB dağılınca dünyanın patronu olduklarını düşündüler. Rusya'ya istikrarlı ve güçlü bir demokrasi olması konusunda yardım etmeye ilgi göstermediler ve Rusya'yı aşağıya çekeceklerini sandılar" diye devam eden Gorbaçov, ABD'nin SSCB'nin inşa ettiği güveni yıktığını vurguladı.

'SSCB'NİN YENİDEN KURULMASINI DESTEKLERİM'

Öte yandan SSCB'nin dağılmasından dolayı Rusların hala üzgün olduğunu ifade eden Gorbaçov, SSCB'yi yeniden kurma fikrinin, kendisi de dahil olmak üzere halkın küçük bir bölümü tarafından desteklediğinin altını çizdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23