• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sokağa çıkma yasağı kısalıyor mu?

Yeniakit Publisher
2021-01-20 09:09:00 -
Sokağa çıkma yasağı kısalıyor mu?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmayacak mı? Koronavirüs salgını sebebiyle alınana sıkı tedbir kararları rakamlara olumlu anlamda yansıdı. Günlük vaka sayıları 30 bin seviyesinden 7 bine kadar düştü. Vatandaşlar kısıtlamaların ne zaman kademeli olarak kaldırılacağını araştırmaya başladı. Peki, sokağa çıkma saatleri değişiyor mu? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı iptal mi? Sokağa çıkma saatleri değişti mi? Sokağa çıkma yasağı ne zaman son?

Tüm dünya gibi Türkiye’de koronavirüse karşı büyük bir mücadele içerisinde. Dünya genelinde koronavirüsten vefat edenlerin sayısı 2 milyonu aştı. Ülkemizde ise şimdiye kadar koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 24 bini geçti. 14 Ocak Perşembe günü itibariyle ülkemizde sağlık çalışanları aşılanmaya başladı. Sağlık çalışanlarının ardından yaşlı bakım evlerinde kalanlar ile 90 yaş üstü aşılanmaya başladı.

20 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde alınana kısıtlama kararları ise vaka sayılarına olumlu anlamda yansıdı. Peki, sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek?

Sokağa çıkma yasağı kısalıyor mu?

Milyonlarca kişi koronavirüs yasaklarının ne zaman kademeli olarak kaldırılmaya başlanacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Ocak’ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada vakalar azaldıkça yasakların kademeli olarak kaldırılacağını ifade etti.

20 Ocak Çarşamba akşamı 17.00 gibi Bilim Kurulu toplanacak. Bilim Kurulu toplantısında yeni tavsiye kararları alınması bekleniyor. Söz konusu tavsiyelerin arasında sokağa çıkma yasağı saatlerinin değişmesi, uzun süredir yalnızca paket servis veren işletmelerin HES koduyla müşteri almaya başlaması gibi konuların yer aldığı gelen haberler arasında.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kulislerde hafta içi sokağa çıkma yasağının 23.00-05.00 saatleri arasında; hafta sonu ise 17.00-05.00 saatleri arasında olabileceği konuşuluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vaayy be

Sakın bitmesin veya kısalmasın..Çünkü hiç bir şey Tv'lerde görüldüğü gibi değil..Yasak masak dinleyen yok, tüm mahalleler insan kaynıyor, sürekli..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23