Soğanlı menemen tarifi: Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı olur? Püf noktalarıyla menemen nasıl yapılır?
Menemen ülkemizde en sevilen kahvaltılıklar arasında bulunuyor. Kahvaltı denilince akla menemen geliyor. Menemen yapımı için soğansız, soğanlı, yumurtalı menemen tarifi arayan yemek tutkunları herkes tarafından kolaylıkla yapılabilen bu yemeği araştırıyor. Menemen soğanlı mı soğansız mı yapılır tartışmaları birçok insanın aklını kurcalamakta. Peki, soğansız menemen nasıl yapılır, Soğanlı menemen tarifi, soğansız menemen tarifi nasıl yapılır? Soğansız menemen olur mu? Soğansız menemen nasıl yapılır? İşte menemen tarifleri için gerekli tüm bilgiler…
Menemen tarifinin nasıl uygulandığı merak edildi. Menemenin içerisine konulan malzemeler yapan kişinin zevkine göre değişiyor. Bazıları soğanlı tercih ederken bazıları ise menemenin soğansız yapılacağını savunuyor. Menemen tarifi soğansız ve soğanlı olarak iki şekilde yapılabilir. Sabah kahvaltılarında genellikle soğansız menemen tercih edilirken, akşam yemeği olarak tüketilecek menemende ise genellikle soğan tercih ediliyor. İşte lezzetli soğansız bir menemen yapmak için dikkat edilmesi gereken püf noktalar…
SOĞANSIZ MENEMEN MALZEMELERİ NELER?
2 adet orta boy domates
2 adet yumurta
2 adet küçük boy ya da 1 adet büyük boy biber
Tuz
Sıvı yağ
İsteğe göre tereyağ
SOĞANSIZ MENEMEN TARİFİ
Kusursuz menemen hazırlamak isteyen kişilerin öncelikle domatesin kabuklarını soyması ve küp küp doğraması gerekiyor. Doğrama işlemiyle uğraşmak istemeyen kişilerse domatesi rendeleyebilirler.
İlk olarak tava ocağa alınır ve hafifçe kızdırıldıktan sonra içerisine yağ eklenir. Kızdırılan yağa doğranmış biber eklenir ve hafifçe biberler öldükten sonra rendelenmiş domates içerisine ilave edilir. Eğer domates doğranmış domates ise daha hızlı pişmesi için tuz ilave edilebilir ve bu sayede domatesler daha çabuk erir.
Domates ve biber birlikte piştikten sonra içerisine iki adet yumurta kırılır ve tuz ilave edilir. Yumurta domates ve biberler tamamen karıştıktan sonra kapağı kapatın ve hafifçe suyu çekilinceye kadar pişirin.
Soğanlı Menemen Tarifi İçin Malzemeler
1 Adet kuru Soğan
1 Adet Domates
4, 5 Adet Sivri Biber
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
2 Yumurta
Soğanlı Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?
lk olarak tavaya tereyağını alıyoruz ve eritiyoruz.
Üzerine küp küp doğranan soğanları ekliyoruz.
Pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Ardından ince ince doğranan sivri biberleri ekliyoruz.
Biberleri 5-6 dk pişiriyoruz. Domatesleri ekliyoruz.
Domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırıyoruz.
Çatal ile çırptığımız yumurta beyazlarını, karışıma ekliyoruz. İyice pişiriyoruz.
Yumurta sarılarını ekliyoruz.
Tercihe göre çok veya az pişirip, menemeni ocaktan alıyoruz. Soğanlı menemen hazır. Afiyet Olsun.
MENEMEN TARİFİ
Malzemeler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince ince doğrayabilirsiniz)
3 orta boy domates
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
İsteğe bağlı: kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.
Yapılışı
Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun; ardından üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin.
Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin.
MENEMENİN PÜF NOKTASI
Domatesler çok sulu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Genellikle de bu duruma gerek kalmayacaktır.
Domatesler piştikten sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz gibi tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.
Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekledikten sonra kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz.
İlginizi çekebilir → Salça nasıl saklanır? Salçanın küflenmesi nasıl önlenir, küf kokusu nasıl giderilir? Salça küflenirse ne yapılır? → TIKLAYINIZ