• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sınıf tekrarı eğitimcileri ikiye böldü

Yeniakit Publisher
2020-02-23 09:12:00 - 2020-02-23 09:13:16
Sınıf tekrarı eğitimcileri ikiye böldü

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalmanın, 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren yeniden uygulanacağını açıkladı. Bakanın bu açıklaması, eğitimcileri ikiye bölerken, bazı eğitimciler bu uygulamanın gerekli olduğunu, bazı eğitimciler ise bunun çocukları özgüvensizliğe ve başarısızlığa sürükleyeceğini savundu.

 Oğuzhan Gültekin  Ankara 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselere yeniden sınıf tekrarı geleceğini açıklamasını eğitimciler Akit’e değerlendirdi. Geçmişte sınıf tekrarı yapan öğrencilerin başarı seviyelerinin artmadığını gördüklerini söyleyen Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi şunları ifade etti:

Emsallerinden koparılmamalı

Eğer öğrencilerin başarı oranlarını arttırmak istiyorsak emsallerinden koparmadan eğitimi tamamlamalarını temin edebilmeliyiz. Bütün dünyada öğrenciye bilgiyi yüklemeyle, kullanabilme kapasitesinin geliştirilmesi tartılıyor. Biz yeterliliğin ölçülmesi taraftarıyız. Yeni üniversite sisteminde yeterlilikler ön plana çıkarıldı. Eğitim tarzının değiştirilmesi başarıyı etkilemiyor. Asıl mesele öğrencilerin bir şeyler öğrenerek yetişebilmesi önemlidir. Sınıf tekrarı üzerinden bir algı oluşturmak yanlış olur. Ama burada mesele yalnız başına bir başarı ölçüm ya da sınıfta kalsın aklı başına gelir meselesi olmamalıdır. Önemli olan öğrencilerin belli bir yetkinliği kazanabilmesidir. Geçmişte sınıf tekrarı vardı. Kalan çocukların başarı çıtalarının artmadığını gördük.

Aynı sınıf olumsuzluk getirir

Aynı sınıfı iki defa okuyan bir öğrencinin hayat boyu başarı sağlayamayacağını belirten Eğitimci-Yazar Tarık Sezai Karatepe de, şunları dile getirdi: “Bir öğrenciyi not ortalaması 5 üzerinden değerlendirecek olursak 2 bile olsa geçmesidir. Her zaman öğrenciler için ilerlemeden bahsetmemiz gerekiyor. Aynı sınıfı iki defa tekrar eden bir öğrenci hayat boyu başarılı olamaz. O öğrenci hayata hep olumsuzlukla yaklaşıyor. Bu iyi birşey değildir. Eğer sınıfta kalma olursa 20 yaşında 22 yaşında öğrencilerin lise okuduğu gerçeği ortaya çıkar.

Esas olan hayata hazırlama

Yazarımız ve Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı da şunları  söyledi: “Sınıf tekrarı uygulaması Anadolu’da veya sınıfların müsait olan yerlerde verimliliği getirebilir. Şu anda ilkokul, ortaokullarda kalma yok. Liselerde de ortalamayla geçiyor çocuklarımız. Bir tehdit unsuru olmadığı için çocuklar korkmuyor. Dolayısıyla bu verimliliği menfi etkiliyor. Bunun yerine bazı konularda zayıf olan çocukları kurslar desteklemek ve yardım etmek bir çözüm olabilir. Esas olan eğitimin çocuğu hayata hazırlamasıdır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Olsa da problem olmasa da!

Timav Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise, şu değerlendirmede bulundu: “Sınıf geçme konusu eğitim camiasında yıllardır tartışılıyor. Geçmenin olması bir problem, olmaması başka bir problem. Sınıfta kalma yeniden gelecek olursa öğrencilerimiz ilk etapta bir motivasyon kaybı yaşayacaktır. Ancak yıl içi performanslarının artacağını düşünüyorum. Sonuçta bir sınav yapılıyorsa burada bir geçen de kalan da olmalı. Burada öğrencinin kalmasını çok önermiyoruz ama sınıfta kalmanın olması öğrencilerimize olumlu yansıyabilir.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

tuncay

sinifta kalma tabi ki olmali. Allah Kuranda da belirtiyor. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu. Yapilmasi gereken zorunlu egitimin suresini azaltmak. 12 yıl çok fazla. her yil ayni dersleri cocuklara verip zamanlarini çalıyoruz. ornek vermek gerekirse 5. sınıfta sosyal 6. sinifta sosyal 7.sinifta sosyal 8.sinifta ismini inkılap tarihi yapip sosyal dersini yine veriyoruz. bunlari 2 yila yayip verebiliriz.zorunlu eğitim suresi 3+3+3 olmalı.

ali

ozel okullar ticarethane olmus, hadi sinifta birakin bakalim ve torpili onleyin....sadece devlet okullarinda uygulanirsa bu adaletli mi olacak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23