• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şeytanın girdiği söz penceresi

Yeniakit Publisher
2016-02-11 15:31:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Şeytanın girdiği söz penceresi

Dostlar, arkadaşlar ve ortaklar arası çoğu zaman iletişim kazaları ile bozulur. Burada şeytanın girdiği söz penceresi, çoğu zaman sü-i zanna dayalı gıybet, dedikodu ve yanlış anlamalardır. Söz üslubundaki nezaket ve saygının kaybolması da şeytanın gönüllerde vesvese üretmesinin tohumu olur. İşte detaylar:

Yüce Allah: “Kullarıma söyle: (İnsanlara karşı) en güzel sözü söylesinler. Çünkü şeytan aralarını bozar. Gerçek olan şu ki şeytan insanın apaçık bir düşmanıdır.”  buyurmaktadır. (İsrâ Sûresi, 53)
Şeytanın en önemli misyonlarından birisi ve hatta birincisi, insan ile Allah arasını açmaktır. Bu misyonunun tabii bir uzantısı olarak da, insanların arasını açarak, birbirine düşürerek, onları fesat çıkarıcı ve kan dökücü bir varlık haline dönüştürmektir. Zira insanı yalnızlaştırıp zayıf düşürmek, onu saptırmayı kolayca yapabilme adına önemli bir stratejidir.
Esasen İblis’in hilesi zayıftır. Yapabildiği sadece vesvese vermektir. Allah’a bağlı samimi kullar üzerinde hiçbir otoritesi yoktur. Fakat Allah’a sığınmasını bilmeyen, imanı ve bağlılığı zayıf kimseleri ise kolayca kandırır ve saptırır. En önemli kandırma vasıtası, fesadı, batılı ve yanlışı süslü ve güzel göstermektir. Çeşitli şekillerde insana sirâyet etme yolları arar ve en zayıf noktalarından onları yakalar. İnsana düşen, ona açık kapı bırakmamak ve surda gedik açmamaktır.
Aile hayatında, eşler arasında ülfet ve muhabbet çoğu zaman söz ve beden dilindeki zaaflardan kaynaklanır. Aile hayatı, bedenlerin değil gönüllerin kaynaşması ile huzur cennetine dönüşür. Yaralayıcı sözler, bedeni değil, gönlü kanatır. Özellikle muhatabı küçük gören bir eda ile söylenilen söz ya da göz kaş işaretleri, müspet duyguları zehirler ve kalpleri soğutur. Meselâ “Sen de kendini adam mı zannediyorsun?”, “Şu hâline bir bak, senden utanıyorum”, “Senin yaptığını çocuklar bile yapmaz”, “Hayatımı zehir ettin!”, “Bugüne kadar senden hiçbir hayır görmedim” gibi zehirli cümleler, tam da şeytanın beklediği fırsat kapılarını açar. 
Aile huzurunun bozulması, karı-kocanın huzurunu altüst ettiği gibi çocukları da sahipsiz ve zayıf bırakır. Bozulan aile yuvası, aile fertlerinin her birinde dindarlık yönünden de çözülmelere sebep olacaktır. Belki de fesat ve hatta kan dökülmesine kadar fitnelerin kaynamasına yol açabilecektir. Zaten şeytanın ana hedeflerinden biri de budur.

Kaynak: Dr. Adem Ergül, Altınoluk Dergisi, 358. Sayı, Aralık 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23