• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sert yataklar bel ağrısına sebep olur mu?

Yeniakit Publisher
2018-06-20 16:27:00 -
Sert yataklar bel ağrısına sebep olur mu?

Uzmanlar, çok yumuşak, esnek veya sert yatakların, gece süresince uzun zaman yatma sonucu omurgayı zorladığına dikkati çekerek, "iyi bir yatağı vücudun gömülmesini engelleyecek kadar sert, vücut hatlarını koruyacak kadar rahat olması gerektiğini" belirtiyor.

ORTA SERTLİK DAHA İYİDİR

Eğer uyurken rahatsızlık veya sırt ağrıları çekiyorsanız, sertten ziyade orta-yumuşaklıkta bir yatak almayı düşünmelisiniz. Yatağa sereceğiniz daha yumuşak bir minder sayesinde bel ve sırtınıza maksimum destek sağlayarak ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

Orta-yumuşaklıkta bir yatak, çok sert bir yatağa oranla beliniz ve sırtınızın desteklenmesi için en ideal dengeyi sunar. Çok sert bir yatak, iskeletinize çok fazla baskı yaparak bel ağrılarınızı azdırabilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Bir yatak omurgayı destekleyecek kadar sert olmalıdır; ancak aşırı sert bir yatak vücudunuzun iç kıvrımlarında boşluk oluşmasına sebep olacaktır. Bu sırtınızın bir kısmını desteksiz bırakarak, bel ağrısına sebep olabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu durumda, vücudunun daha az desteklenen kısımlarına daha fazla ağırlık yüklenerek kan akışını kesen, acı ve uyuşmaya sebep olan "basınç noktaları" oluşacaktır.

ÇOK YUMUŞAK

Yumuşak bir yatak, sırtınız yatağın oldukça içine gömüldüğünden omurganız yamulur ve bu da bel ağrılarına sebep olabilir. Yumuşak bir yatak üzerinde uyurken, omurga eklem, bağ ve kaslarınızda aşırı bir baskı oluşur.

UYKU POZİSYONU

Eğer karnı üzerinde uyuyan biriyseniz, yan yatan birinden daha sert bir yatağa ihtiyacınız olacaktır. Yan yatan kişi, kalça ve omuzlarının yatağa gömülürken, yine kalça, omuz ve dizlere aşırı baskı uygulayamayacak kadar yumuşak bir yatağa ihtiyaç duyacaktır.

UYKU SORUNLARI

Yatağınızın çok sert olması, uyku sorunları yaşamanıza sebep olabilir. Uyku sorunlarına sebep olan diğer problemler ise yatağını paylaşan ve uyurken yeterli hareket alanı olmayan kişilerde görülmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23