• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selçuk Bayraktar'dan kritik açıklama: İlk uçuş Ekim'de!

Yeniakit Publisher
2019-09-18 14:18:00 - 2019-09-18 15:36:37
Selçuk Bayraktar'dan kritik açıklama: İlk uçuş Ekim'de!

Yerli insansız hava araçlarının mimarı Baykar'ın Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Akıncı Taarruzi İHA’nın ilk uçuşunu ekim ayı içerisinde yapmayı planladıklarını açıkladı.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar Akıncı Taarruzi İHA’nın İlk uçuşunu ekim ayı içerisinde yapmayı hedeflediklerini duyurdu.

Bayraktar, "Daha önce İsrail'den ABD'den İHA alıyorduk. Hem de yerli üretimin 5 katına mal oluyordu. Bunların yazılıları milli değildi. Biz Bayraktar İHA'nın karbon fiberine kadar Türkiye'de üretiyoruz. Ukrayna gibi havacılık alanında gelişmiş bir ükeye İHA ihraç etmek, yüksek katma değer yanında ülkemizin imajı açısından önem arz ediyor" dedi.

Bayraktar'ın konuşmasından satır başları...

- TEKNOFEST'i geçtğimiz yıl 550 bin kişi ziyaret etti. Rağbet çok olunca ulaşımın daha kolay olan bir yerde yapıyoruz bu yıl.

"Böyle başka bir fuar yok"

- TEKNOFEST'i ziyarete gelenler 19 farklı teknoloji yarışması var. Bu yarışmların hepsi de geleceğin trendi olan konular.

- Dünyada benzerleri var. Ancak dünyada bu kadar kapsamlı ve herkese hitap eden başka bir fuar yok.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Ülkemiz, son 15 yılda bir paradigma değişimi ve savunma sanayisinde millileşme vizyonu ile büyük bir atılım yaşadı, yerlilik oranı yüzde 15'lerden yüzde 65'lere kadar çıktı

- Bu alanlarda öğerencilerimiz çekirdekten yetişsin istiyoruz. Bunu sevgiyle, muhabbetle harmanlayarak yapmaya çalışıyoruz.

- Buradaki her firmaya içeride mutlaka teknolojiyi sevdirici, eğlendirici etkinliklerin olması lazım dedik.

"İsrail ve ABD'den İHA alıyorduk"

- Bayraktar TB-2 İHA'lar yokken İsrail'den ABD'den alıyorduk. Hem de yerli üretimin 5 katı meblağlalarla. Bunların yazılımları milli değildi. Biz Bayraktar İHA'nın karbonfiberine kadar Türkiye'de üretiyoruz.

- Ukrayna gibi havacılık alanında gelişmiş bir ükeye İHA ihraç etmek, yüksek katma değer yanında ülkemizin imajı açısından önem arz ediyor.

"Ekim ayında Akıncı'yı uçuracağız"

- Biz İHA'lar konusunda, yazılım konusunda Ukrayna'dan daha ileri bir yerdeyiz. Onların da ağır sanayisi gelişmiş. Bu nedenle Akıncı'nın motoru için işbirliği yaparak Türkiye'de üretim yapmayı hedefliyoruz.

- (Akıncı Taarruzi İHA) İlk uçuşunu ekim ayı içerisinde yapmayı hedefliyoruz.'

- Bu iş küçük skeçlerle başlıyor. Bayraktar mini İHA'dan yola çıkarak şu an dünyanın en iyi İHA'larını yapıyoruz. Cezeri uçan arabaya da işte böyle başlıyoruz, bir başlangıç. Cezeri yakın zamanda, bir iki ay içinde uçacacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Semih

Vay be gel de AKP'ye verme. Aklım karışmaya başladı doğrusu. Yani şimdi bırakın onu, bunu, şunu, partileri, liderleri vs.... Bu adamlar 20 senede, 90 senede yapılamayanların en iyisini misliyle yaptılar mı, yapmadılar mı????????? Bu soruya cevap olarak, "yapmadılar" diyebilecek bir tane CHP'li var mı? Bakın ben de CHP'liyim ve de hem de kökten CHP'li, biz Mustafa Kemal CHP'lileriyiz. Şimdiki çoluk çocuk CHP'nin ne demek olduğunu bile bilemez. Zannederse bu gidişle AKP'yi adres edineceğiz. Açık konuşmak gerekirse Atatürk'ün ruhunu CHP'de değil AKP'de görüyoruz. Evet, işimize gelmese de böyle.

Mesut Sarp

Savulun bre F135le, SU35ler ve bilmem neler IHA AKINCI geliyor. Hepsini alaşagı ediyo..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23