• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit Asım Türkel'in adı Mersin'de kütüphanede yaşatılacak

Yeniakit Publisher
2020-02-10 16:53:50 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Şehit Asım Türkel'in adı Mersin'de kütüphanede yaşatılacak

MERSİN (AA) - Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenerek şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in adı, memleketi Mersin'deki bir okulda inşa edilen kütüphaneye verildi.

Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz ilçesindeki Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulunda yapımı tamamlanan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Kütüphaneye, 2 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in adı verildi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, kütüphanenin açılışında, tüm güvenlik güçlerinin vatan-millet savunmasında huzur ve güvenliğin temini için hayatını ortaya koyduğunu belirtti.

Türk milleti olarak şehitleri asla unutmayacaklarını aktaran Su, "Onlar, bu milletin ve bizim evladımızdır. Şehitlerimize, gazilerimize ve ailelerine bu zamana kadar sahip çıktığımız gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da kahraman şehitlerin isimlerinin böylesine anlamlı yerlerde ölümsüzleştirilmesinin çok değerli olduğunu kaydetti.

Şehidin babası Hasan Türkel de kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.




Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23