Terör operasyonlarında şehid düşen Mehmetçikler memleketlerinde toprağa verildi.
Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından şehidler dualarla uğurlandı. Önceki gün şehid düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu Bayburt’ta, Uzman çavuş Mustafa Şahin ise Niğde’de toprağa verildi. Dün şehid olan özel harekat polisi Emre Fıstıkeken Nevşehir’de, geçici köy korucusu Abdullah Fidan ise Şırnak’ta dualarla uğurlandı.
DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Diyarbakır’da şehid düşen 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’nun cenazesi, doğum gününde memleketi Bayburt’ta toprağa verildi. Türkoğlu’nun akrabası Jandarma Er Sebahattin Türkoğlu’nun da 1989 yılında Diyarbakır’da şehit olduğu öğrenildi. Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden terör örgütü operasyonunda yaralanan ve hastanede şehit olan 25 yaşındaki Uzman çavuş Mustafa Şahin ise, Niğde’de toprağa verildi.
BİR GÜNDE 3 ŞEHİD
Hakkari ve Şırnak’tan da şehid haberleri geldi. Hakkari’de özel harekat polisi, Şırnak’ta ise bir köy korucusu şehid oldu. İlk şehid haberi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden geldi. Terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada özel harekat polisi Emre Fıstıkeken şehid düştü. Şehidin Nevşehir’deki babaevine de ateş düştü. Şehit Fıstıkeken’in cenazesi, ikindi namazının ardından Göre’de toprağa verildi. Şırnak’ta ise, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 41 yaşındaki geçici köy korucusu Abdullah Fidan şehid düştü. Korucu için Şırnak’ta askeri tören düzenlendi. Törende şehit Fidan’ın karısı Azime Fidan (37) Kürtçe ağıtlarla eşine veda etti. Üç çocuk babası Fidan’ın naaşı okunan duanın ardından toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Yeniaslanbaş köyüne gönderildi. Bir diğer şehid haberi ise sınırlarımızın dışından geldi. Irak’ın kuzeyinde terör örgütü DAEŞ’in Peşmerge güçlerine attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi’ne düştü. Olay sonrası bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.
