• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savunmada hızla küresel şirketler oluşturulacak

Yeniakit Publisher
2018-03-23 09:37:00 -
Savunmada hızla küresel şirketler oluşturulacak

Savunma sanayisinde, firmaların sektörel yetenek ile niteliklerinin tespiti ve geliştirilmesine yönelik Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP) uygulanacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından geliştirilen programın tanıtımı, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda yapıldı. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, toplantıda yaptığı konuşmada, bugüne kadar savunma sanayisindeki firmaların ve kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çeşitli yöntemler denendiğini söyledi. Bugüne kadarki deneyimlerden, “şirketlerin elinden tutup adım adım yürünmemesi halinde şirketlerin dünya liglerinde oynayan bir oyuncu olamayacağı” sonucuna varıldığını dile getiren Demir, firmaların neler yapabileceğini belirledikten sonra danışmanlıktan makine-teçhizat ihtiyacına uzanan bir çeşitlilikte yapılacaklar konusunda el ele yürünecek bir mekanizma oluşturmak istediklerini ifade etti.

İlk etapta, programda görev alacak denetçileri eğittiklerine değinen Demir, çeşitli kümelenmeler ve organize sanayi bölgeleriyle birlikte oluşan bu havuzu daha da genişleteceklerini anlattı.

Demir, EYDEP’le birlikte yerli savunma sanayisinin yanı sıra yurt dışındaki firmaların gelip çalışabilecekleri, geleceğe yönelik endişe duymayacakları bir tedarik zincirinin oluşacağını vurguladı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23