Osmanlı mutfağına ait bir tatlıdır. Şimdiden afiyet olsun.
Osmanlı mutfağına ait bir tatlıdır. Şimdiden afiyet olsun.
Sarığıburma tarifi için malzemeler
- Hamuru için:
- Yarım kg un
- 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı süt(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Bir tutam tuz
- 3 çorba kaşığı yoğurt(oda sıcaklığında)
- Yufkayı açmak için:
- 1 büyük kase nişasta
İçine malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım kg iri çekilmiş ceviz
Üzerine:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Şerbeti için:
- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu tencereye alın Limonu hafif şurup kıvamına geldiğinde ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Uygun bir kapta elenmiş un, yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve güzelce yoğurun. Hamurdan 30 adet beze koparın. Elinizde yuvarladıktan sonra, bir tepsiye alın ve 35 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.