• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şanlıurfa ilçeleriyle gelişiyor ve büyüyor

Yeniakit Publisher
2017-11-18 10:53:00 - 2019-08-16 22:13:30
Şanlıurfa ilçeleriyle gelişiyor ve büyüyor

Güneydoğu’nun yıldızı Şanlıurfa büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Şanlıurfa Güneydoğu’nun yıldızı Şanlıurfa büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Turizm alanında etkili olduğu kadar eğitimde de adından söz ettiren Şanlıurfa’da, Yeni Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Bölge Koordinatörü Mehmet Aytekin çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kış aylarında yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıklıgöl platosunda başlatılan revizyon uygulaması devam edildiğini aktardı.

Alanda incelemeler yapan Başkan Nihat Çiftçi, çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile Koruma ve Denetleme Şube Müdürlüğü (KUDEM) tarafından Balıklıgöl platosunda başlatılan revizyon çalışması devam ediyor. Su tahliye kanalları ile alt yapı çalışmalarının devam ettiği platoda tahliye kanalları güçlendiriliyor. Çalışma kapsamında Dergah Camisi, Rızvaniye Camisi Amfi alanı, Balıklıgöl ile tarihi Şanlıurfa Kalesi arasında kalan yollarda taş döşemesi yapılacakken, revizyon uygulamasının ardından plato yeni görünümüne kavuşacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, ÇALIŞMALARI BİZZAT TAKİP EDİYOR

Alanda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Balıklıgöl’ün Şanlıurfa için en önemli değerler arasında yer aldığını söyledi. Balıklgöl platosundaki çalışmaların platonun geleceği açısından önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi yerlerimizin tanıtımı olduğu kadar, bu tür mekanlarımızın altyapısı da bizim için o kadar değerlidir. Balıklıgöl’de başlattığımız çalışmalar yoğun bir tempoyla sürüyor. Ekip arkadaşlarımız belirlenen plan doğrultusunda alt ve üst yapıda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızın sabrı için teşekkür ediyorum. Uygulama tamamlandıktan sonra Balıklıgöl platosu tam anlamıyla tekrardan halkımızı ağırlayacak. Güzel bir çalışma oldu ve bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Harran Üniversitesi’ne ilgi büyük

HARRAN- Yeni Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Bölge Koordinatörü Mehmet Aytekin Harran Üniversitesi Rektörü Sayı Prof.dr. Ramazan Taşaltını makamında ziyaret etti, ziyaret sırasında Harran Üniversitesinin ileriye dönük faaliyetleri hakkında sohbet edildi.

Harran Üniversitesi 13 fakülte, 4 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 12 araştırma uygulama merkezi ile faaliyetlerini sürdürüyor.

24 BİN ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR

Üniversite bünyesinde, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Viranşehir Sağlık Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu, Devlet Konservatuarı ve 11 MYO bulunuyor. Harran Üniversitesi’nde Lisans Öğrenci Sayısı12.073 iken, Önlisans Öğrenci Sayısı, 8.774, Yüksek Lisans-Doktora öğrenci sayısı 2320, Yabancı Öğrenci sayısı 607, Toplam Öğrenci Sayısı ise 23.774 kişi.

TEKNİK GEREÇLERLE DONATILDI

Üniversitede 100 Profesör, 79 Doçent, 291 Yardımcı Doçent, 1689 Öğretim Görevlisi, 69 Okutman-Uzman, 336 Araştırma Görevlisi olmak üzere 1043 kişi görev yapıyor. Harran Üniversitesi’nde sınıfların çoğu uzaktan erişim internet, akıllı tahta, projeksiyon cihazı vs. teknik gereçlerle donatılmış durumda.21 sınıf ise interaktif (uzaktan) eğitim verebilecek teknik donanıma sahip. Öğrencilerin kullanımına tahsis edilmiş 27 bilgisayar laboratuvarı bulunuyor. İsteyen tüm öğrenciler kendi şifreleriyle kablosuz internet erişimi imkânı sağlanmaktadır. Üniversitede Merkez Kampüsünde 26 bin 500 kitap kapasiteli bir kütüphane ve öğrencilerin ders çalışma salonu bulunuyor. Kütüphanede kitaplıkların yanı sıra satın alınan 2 milyon 241 bin veri tabanlarına erişim imkanı ile öğrencilerin ve araştırmacıların her türlü bilimsel çalışmaya erişim imkanı sağlanmıştır.

Barınma sorunu, çözümlendi

Harran Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorunu, önemli ölçüde çözümlendi. Eyyübiye Yerleşkesi ve Paşabağı mevkiinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait erkek öğrenci yurtları, yine Kredi ve Yurtlar kurumuna ait Osmanbey Yerleşkemizde, Yenişehir Yerleşkesi’nde kız ve Karaköprü merkez ilçesinde erkek öğrenci yurtları ve Milli Eğitim Bakanlığının denetimindeki özel yurtlar da kız ve erkek öğrencilerimize hizmet veriyor. Osmanbey Yerleşkesinde 1000 kişilik ilave yurt inşaatı tamamlanırken, 2000 kişilik Kız Yurdu Osmanbey Yerleşkesinde hizmet vermektedir. Yine 2000 kişilik ek yurt önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacak. Ayrıca Üniversiteye bağlı olarak hizmet veren özel kız yurtları da bulunmaktadır.
Bütün yurtlarda kantin ve kafeterya hizmetlerinin yanı sıra sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri verilmektedir. Osmanbey, Yenişehir, Eyyubiye ve Şair Nabi Yerleşkelerinde bulunan öğrenciler için öğlen ve akşam yemek olanağı da mevcut.

Haliliye halkı ilklerle tanıştı

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi, Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un ilkleri ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlerin yapılması hususunda verdiği talimatlarla, değişiyor ve gelişiyor. Toplamda 170 mahallede, merkez ve kırsal ayrımı yapmadan vatandaşlara hizmeti en adil ve şeffaf şekilde götüren Haliliye Belediyesi, tamamlanan, devam eden ve vizyon projeleriyle de, ilçeye kalıcı eserler kazandırıyor.

Başkan Fevzi Demirkol’un “yol medeniyettir” anlayışıyla vatandaşların memnuniyetini ve yol problemi olmayan bir ilçe sağlamayı hedefleyen Haliliye Belediyesi, bu doğrultu büyük çalışmalara imza attı. Yol yapım çalışmalarının yanı sıra, Haliliye Belediyesi, fen işleri alanında taziye ve muhtar evi yapımı, altyapı ve bakım onarım çalışmaları gerçekleştirip, vatandaşlardan tam not alan fen işleri hizmetleri, gün geçtikçe de artmaya devam ediyor.

KENTTE DRONE İLE İLAÇLAMA

Haliliye Belediyesi İlaçlama Birimi, ilçede bulunan Cavsak Deresi, Karakoyun Deresi ve Sırrın Çayı ile kırsal bölgelerde bulunan sazlıklarda sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarında mücadelesini daha etkin hale getirmek için drone ile havadan ilaçlama çalışmasını başlattı. Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla başlatılan havadan ilaçlama çalışması, yaz döneminde ilçe genelinde devam ettirilecek.

3 TEKERLEKLİ ARAÇLAR HİZMETTE

Havadan ilaçlama çalışmalarına ek olarak da, dar sokaklar ile çöp konteynerleri, mazgal ve rögarlarda daha seri ve yoğun ilaçlama yapılması için elektrikle çalışan 3 tekerlekli araç ve motosikletler de, Haliliye Belediyesi araç filosuna dahil edildi.

Eyyübiye’de çamurlu yol mağduriyetine son

Şanlıurfa’nın Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde yol yapım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Merkez ve kırsal mahalle ayırımı yapmadan çalışmalarını sürdüren ekipler son olarak Akşemsettin mahallesinde kilitli beton parke taşı döşeme çalışmalarıyla vatandaşların özellikle kış aylarındaki çamurlu yol mağduriyetinin önüne geçmeyi hedefliyor.

STABİLİZE YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Akşemsettin Mahallesi 1631.1632.1633 ve 1634. Sokaklarda kilitli beton parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bir yandan kilitli beton parke taşı döşeme çalışması ile merkez mahallelere diğer yandan stabilize yol yapım çalışmalarıyla da kırsal mahallelere hizmet etmeyi  sürdürüyor. Mahallelerinde yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren mahalle muhtarı ve vatandaşlar Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler. Akşemsettin Mahalle Muhtarı Ahmet Eskiler,” Eyyübiye Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz. Yollarımız yapılıyor. Kendilerine ulaşır ulaşmaz onlar hemen gelip yollarımızı yapıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23