• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Sana İhtiyacım Var" kampanyası

Yeniakit Publisher
2014-04-10 09:41:00 - 2014-04-10 09:21:57
"Sana İhtiyacım Var" kampanyası

Türkiye, Mısır’daki 528 idam kararı için ayakta. Darbeci Sisi, tüm yurtta lanetlenirken, mü’minler kefenlerini giyerek sokaklara döküldü. Türkiye’de twitter ve youtube için ayağa kalkanlar Mısır’da yaşananlara sessiz,

Mısır’da darbecilerin 528 mazlum hakkında verdiği idam kararına Türkiye’nin dört bir yanından tepkiler yükseliyor. Edirne’den Kars’a, Bursa’dan Antalya’ya, Malatya’dan İzmir’e, Trabzon’a kadar Türkiye’nin tüm şehirlerinde kefen giyerek meydanlara dolan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar 26 dakikada 528 idam kararı veren darbecilere karşı dünyanın gözlerini kapamasını protesto ettiler.

MÜ’MİNLER KEFENLERİNİ GİYDİ

Konya ve Aksaray’da, Mısır’da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkûm edilmesine yönelik karar protesto edildi. Konya’da AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri hazırladıkları temsili darağaçlarıyla kararı kınadı. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, bu arada yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Türkiye’de bazı internet engellemeleri için dünyayı ayağa kaldıran batı medyasının ve batılı güçlerin, Mısır’daki idam kararlarını yarım ağızla ve cılız seslerle kınamalarını gayet iyi anlıyoruz. İhvan-ı Müslim’e yönelik söylemlerinde ‘Tek güvendiğiniz Erdoğan kaldı. Cuntacılar ve darbeciler bilmelidir ki; biz Mısır’daki kardeşlerimizin her zaman ve her şartta yanındayız. Mısır’daki darbeye ve idam kararlarına karşı verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz.”

EY KILIÇARSLANLARIN TORUNLARI...

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, burada düzenlenen eylemde yaptığı konuşmada, “Bizler vicdanımızın sesini harekete geçirerek yine bu topraklardan haykırmak mecburiyetindeyiz” dedi. Konuşmasını, “Ey Haçlı ordularını dize getiren Kılıçarslanların torunları” diyerek başlayan Selvi, “Hoyratça kardeşlerimizi idam etmek isteyen katil müsveddelerine karşı, kitleleri harekete geçirme görevi bizim sorumluluğumuzdur” diye konuştu. Hükümet Meydanında toplanan AK Parti Aksaray Gençlik Kolları üyeleri de Mısır’da 528 kişinin idama mahkûm edilmesi kararını protesto etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İNSANLIK ÖLÜYOR, DÜNYA SUSUYOR

Konak Meydanı’nda toplanan AK Parti İzmir İl gençlik ve kadın kolları başkanlığına üye partililer, ellerinde “İnsanlık ölüyor, dünya susuyor”, “Mısır hiç değişmedi, zindanları Yusuf dolu” ve idam kararlarına tepki gösteren çeşitli dövizler taşıdılar.

Rabia işareti yapan partililer, tekbir getirdi, “Zulme sessiz kalmayacağız” sloganı attı. Temsili olarak idam sehpası kuruldu, bazı partililer kefen giydi.

Aydın’da AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner, Mısır’da darbe yönetiminin iktidara gelmesi sonrasında eziyet ve baskıların dinmek bilmediğini, idam kararlarının da bunlardan birisi olduğunu belirterek, “Darbecilerin idam kararını tanımıyoruz” dedi.

DİRENİŞ ATEŞİ SÖNMEYECEK

Kayseri, Niğde, Nevşehir’de AK Parti Gençlik Kolları ve bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişinin idama mahkûm edilmesine tepki gösterdi. AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, ‘Bu idam kararı İslamiyet üzerine kirli emellerini gerçekleştirmek isteyen karanlık odakların Müslüman kardeşlerimizi sindirme çabalarının bir ürünüdür. Kesinlikle demokrasiyle bağdaşmayan, hukuk normlarına aykırı olan bu karar Mısır’daki direniş ateşini asla söndüremeyecektir” sözleriyle tepki gösterdi.

İDAM SEHPASI KARA BİR LEKE OLACAK

Nevşehir’de de AK Parti Gençlik Kolları öncülüğünde Atatürk Bulvarı Gülbahçe girişinde yapılan eyleme Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de destek verdi. Eylemin yapıldığı alanda temsili idam sehpası hazırlandı. Ünver, Mısır’da darbe karşıtları hakkında verilen idam kararının tarihe kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

DÜNYA KATLİAMA SESSİZ KALMASIN

Niğde’de ise AK Parti Gençlik Kolları ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda Mısır’da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti. AK Parti Niğde Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emrah Turhan, “Bizler uluslararası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz” dedi.

DÜNYA SUSSA DA BİZ SUSMAYIZ

Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta AK Parti Gençlik Kolları ve bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişiye idam cezası verilmesini basın açıklaması yaparak protesto etti. AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu şunları söyledi: “Avrupa ülkeleri, yine mazlumun sesine kulaklarını tıkamış ve umursamaz tavrıyla bizleri çilden çıkarmıştır. Unutulmamalıdır ki cuntanın idam kararları, zulmü ve kalleşliği karşısında bütün dünya sussa da biz asla susmayacağız.”

Mısır’da 528 kişi hakkında verilen idam kararı, Elazığ, Tokat ve Malatya’da protesto edildi. AK Parti Malatya Gençlik Kolları Üyesi bir grup, Soykan Parkı’nda bir araya gelerek, Mısır’da 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti. Eskişehir, Giresun ve Çorum’da AK Parti Gençlik Kolları, Mısır’da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti

KARARDAN TÜM DARBECİLER SORUMLU

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Mısır’da 528 kişinin idama mahkûm edilmesine ilişkin, “Bu karardan darbeye destek veren tüm rejimler ve uluslararası kuruluşlar sorumludur” dedi.

İstanbul ve Ankara’da eylem çağrısı

Zorba diktatör Sisi’nin güdümündeki yargı kararına karşı Türkiye’den tepkiler yükselmeye devam ediyor. Edirne’den Kars’a kadar pek çok ilde Minyeli İhvan-ı Müslimin teşkilat mensubu 529 kişi hakkındaki idam için eylemler gerçekleştirilirken geniş katılımlı bir eylem de Ayasofya Camii önünde akşam namazı sonrası gerçekleştirilecek. 750 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük emek örgütü olan Memur-Sen de, Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararını protesto etmek için bu akşam saat 19:30’da Demokrasi Parkı’nda buluşuyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23