• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saldırı üst akıl işi

Yeniakit Publisher
2015-04-07 07:42:00 - 2015-04-07 07:42:11
Saldırı üst akıl işi

Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıyı Akit’e değerlendiren eski hakem Ahmet Çakar, ‘Bu bir üst akıl suikastıdır. Savcımızın katledilmesi, Vatan Emniyet’e saldırı, elektrik kesintisi, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı’na saldırı, CHP’nin kurşunlanması gibi siyasi istikrarı hedef alan olaylar asla tesadüf olamaz’ dedi.

İSMAİL UĞUR / ANKARA - Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıyı Akit’e değerlendirdi: Çakar, “Bu bir üst akıl suikastıdır. Fenerbahçe otobüsünün maç dönüşünde silahlı saldırıya uğraması, savcımızın katledilmesi, Vatan Emniyet’e saldırı, elektrik kesintisi, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı’na saldırı, CHP’nin kurşunlanması gibi siyasi istikrarı hedef alan olayların meydana geldiği bir zaman diliminde yaşanan saldırı asla tesadüf olamaz” dedi.

FAY HATLARI KAŞINIYOR

Çakar, seçimler öncesi üst aklın Türkiye’deki fay hatlarını harekete geçirmek için uğraştığına vurgu yapan Çakar, “Seçim öncesi her sektörde düzensizlikler olabileceğini, asayiş problemi olacağını öngördüm. Futbolda da enteresan şeyler yaşanacağını öngörmüştüm ama bu kadar büyük bir olay olacağını öngörmemiştim açıkçası. Türkiye’de bazı fay hatları var. Mesela Ermeni-Türk, Alevi-Sünni, Gezi olayları, Berkin Elvan’ın ölümü. Bunlar her an harekete geçirilebilir birer fay hattıdır. Sporda da Fenerbahçe - Trabzonspor bir fay hattıdır. Eğer Türkiye’de asayiş problemi ve kaos oluşturmak istiyorsanız bu fay hatlarına asit dökeceksiniz ki yansın. Fenerbahçe - Trabzonspor ile ilgili bu fay hattını kaşımak daha da büyük bir asayiş problemi doğurur. Galatasaray’la Trabzonspor arasında olsaydı bu olay o kadar dikkat çekmez ‘noluyor’ filan derdik. Fenerbahçe - Trabzonspor arasında ve Trabzon’da meydana gelince olağan değerlendirmek mümkün olmuyor” dedi.

PLANLANMIŞ BİR SUİKAST

“Eğer o otobüs viyadükten düşüp Fenerbahçeli futbolcular ölseydi sonuçları çok ağır olurdu. Düşünmek bile istemiyorum, vücudum titriyor” diyen Çakar şöyle devam etti: “Bu saldırının Trabzonspor’la filan alakası yok. En fanatik Trabzonsporluya sorsanız ‘olur mu öyle şey, bu saldırı bize yapıldı’ der. 40 yıldır bu işin içindeyim daha önce takım oyuncularına yönelik böyle bir suikast girişimi yapıldığını hatırlamıyorum. Bu daha önceden mevzilenilmiş, otobüsün geçme anı beklenmiş ve direk şoförü öldürmeye yönelik yapılmış planlı bir suikast. Allah korusun şoför ölse, ölürken de direksiyonu sağa kırsa, takım viyadükten aşağı düşse ne olurdu, düşünebiliyor musunuz.”

 “ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN SORUŞTURMA”

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. Adli yönden şüpheli veya şüpheliler hakkında Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı’nda, “adam öldürmeye teşebbüs, olası kast ile birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme” suçlarından soruşturma başlatıldığına vurgu yapılan açıklamada, “Olayla ilgili olması muhtemel her türlü delil başsavcılığımızca değerlendirilmektedir. Olaydan hemen sonra Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz ve Sürmene Cumhuriyet Savcımız, olay yerine giderek incelemelerde bulunmuş, yapılması gerekenler için ilgililere talimatlar verilmiştir” denildi.

 UFUK KIRAN'IN DURUMU İYİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıda yaralanan şoför Ufuk Kıran’a, hafif gıdalar vermeye başladıklarını bildirdi. Özlü, yaptığı açıklamada, Kıran’ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirtti. Kıran’ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiğini dile getiren Özlü, ‘’Hastamız çok daha rahat ve durumu git gide normalleşiyor. Yakın zamanda kendisini servise çıkartmayı planlıyoruz ’’ ifadesini kullandı.

SÜPER LİG VE KUPA MAÇLARI ERTELENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarıyla, Süper Lig’de bu hafta oynanacak 27. hafta karşılaşmalarının ertelendiğini açıkladı. Fenerbahçe Futbol Takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Yıldırım Demirören’in katıldığı toplantıda, Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, olağanüstü gündemle bir araya geldi. Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarıyla, Süper Lig’de 27. hafta karşılaşmalarının ertelendiğini duyurdu.

FENERBAHÇE MAÇLARA ÇIKMAYACAK

Sarı-lacivertli takıma yapılan silahlı saldırı sonrası, Fenerbahçeli yöneticilerden Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu dün Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, olay aydınlanana kadar maçlara çıkmama kararı aldıklarını söyledi. Aytöre şunları söyledi; “Bu eylemde 41 kişi öldürülmek istenmiştir. Bu olay Fenerbahçe’ye düzenlenen bir suikasttır. Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak bu eylemi, bir bölgeye, kendi insanımıza maletmek gibi bir düşüncemiz yoktur. Bu Trabzonspor odaklı bir eylem değildir, terör eylemidir. Beklentimiz bu olayların takibinin aynı ciddiyetle sonlandırılmasıdır. Biz, bu olay aydınlanana kadar futbol oynamayacağımızı açık şekilde belirtiyoruz. Çok iyi biliyorsunuz ki, bunun Trabzonspor - Fenerbahçe hesaplaşmasıyla alakası yoktur. Terör örgütünün beslendiği bazı fay hatlarını ortadan kaldırmamız gerekiyor.”

SAVCIMIZIN ŞEHİT EDİLMESİ NEYSE  FENERBAHÇE’YE SALDIRI DA ODUR

“Daha önce Hrant Dink’e yapılan suikast, rahip Santaro cinayeti neyse; savcımızın şehit edilmesi de Fenerbahçe’ye yapılan saldırı da aynı olaydır” diyen Ahmet Çakar, “İki tane DHKP-C’li kafayı bozdu da ‘hadi gidelim savcı öldürelim’ mi dediler. Bunun bir mantığı yok. Bu olaylar gösteriyor ki seçimler öncesi çok organize bir akıl bu fay hatlarını kaşıyarak sonuç almaya çalışıyor. Geçmişten bir örnek vereyim; Sabancı suikastı mesela. İki tane DHKP-C’li bir iş adamını en korunaklı yerinde, yuvasında katlettiler. Bu iş, DHKP-C’nin kendi aklıyla yaptığı bir suikast mıydı? Elbette değildi. Bu da bir üst akıl işiydi” şeklinde konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23