• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sakala çarpan çorbası tarifi nasıl yapılır? (dul avrat) İsmiyle merak uyandırıyor tadıyla şifa dağıtıyor! Hemen hazır pratik

Yeniakit Publisher
2023-04-14 01:14:00 - 2023-04-14 01:16:45
Sakala çarpan çorbası tarifi nasıl yapılır? (dul avrat) İsmiyle merak uyandırıyor tadıyla şifa dağıtıyor! Hemen hazır pratik

Türk Mutfak Kültürü’nün en zengin seçkilerini sunan Afyonkarahisar, mercimek ve erişte ile yapılan bu şifa dolu çorba ile herkesi mest etmeyi başarıyor. Sakala çarpan çorbası, Afyon yöresi başta olmak üzere Anadolu'nun pek çok yöresinde dul avrat çorbası olarak farklı isimlerle biliniyor.

Sakala Çarpan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı erişte
1 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı margarin

Sakala Çarpan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Sabahtan mercimeklerimizi sıcak suyla akşama kadar bekletiyoruz. (akşama suyunu dökün) soğanı küçük küçük doğuyoruz yağda öldürüyoruz rendelediğimiz domatesleri ilave edip domateslerle 10 dk pişiriyoruz. Salça ilave edip suyu ekleyin. Suyumuz kaynadıktan sonra mercimeklerimizi ve eriştemizi katıyoruz eriştelerimiz şişene kadar pişiriyoruz ocaktan almaya yakın nar ekşisi ve margarinizimi katıp bir taşım kaynatın. Afiyet Olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Derin

Margarin, yani katılaştırmak için hidrojenize edilmiş yağlar damarlarınızı tıkar, suni oldukları için vücuttan temizlenemezler. Hücre duvarlarında gerçek yağların yerini alarak, hücrelerin yanlış sinyalleşmesine ve zaman içinde kanser oluşmasına neden olur! Beyin damarlarındaki etkilerinin vahimliğini margarinle büyüyen Kemal Kılıçdaroğlu örneğinde görebiliriz; Konya’yı ülke zannettirir! Yiyeni sahteleştirir!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23