• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs açıklaması! ‘Tüm tedbirler alındı’

Yeniakit Publisher
2020-01-28 21:12:00 -
Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs açıklaması! ‘Tüm tedbirler alındı’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray'daki koronavirüs şüphesiyle ilgili konuştu. Koca yapılan incelemeler sonucunda koronavirüsü vakasına rastlanmadığını, Çinli turistin H1N1 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’de ortaya çıkan koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koca’nın açıklamalarının satırbaşları:

Aksaray'daki hastamızın domuz gribi (H1N1) olduğu kesinleşti, takibi sürüyor. Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim.

(Corona virüsü) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu. Tüm tedbirler alındı vatandaşlarımız endişe etmesin.

(Çin'deki Türk vatandaşları) Türk vatandaşımız olarak 25 kişiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu sayı 30-35'i bulabilir. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığımızla işbirliği içerisinde buradan bir Milli Savunma Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile getirmekten yanayız.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emekl

Tamamda virüsü almış ancak bağışıklık sistemi güçlü Olan bir kişide virüs belirtiyi vermemiş ateşi yok 1 gün sonra veya o günün bir saatinde hastalanacak ve o arada temas kurduklarına bulaştıracak bu şekilde ancak virüsün etkilediği kişileri tespit eder kuluçka devrinde ateşi yükselmemiş hastada değil çare giriş çıkış yasaklanacak yoksa domuz gribi ilacını zor bulan bizde kıyım olur

Alınan tüm tedbirler neymiş onu anlamadık ,

Yuvarlak laflarla risk ortadan kalmaz .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23