• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya’dan Türkiye’ye 3 şart!

Yeniakit Publisher
2016-02-09 11:28:00 - 2016-02-09 11:41:38
Rusya’dan Türkiye’ye 3 şart!

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andey Karlov, uçak krizi ile bozulan Rusya- Türkiye ilişkilerin düzelmesi için 3 şartı açıkladı.

Rus RİA Novosti ajansına geniş bir röportaj veren Andrey Karlov, Rusya liderliğinin bu krizi çok iyi yönettiğini söyledi.

3 ŞARTI AÇIKLADI

Rusya Devlet Başkanı’nın söylediği gibi bu krizi çözmesi gereken tarafın Türkiye olduğunu belirten Büyükelçi, Türkiye’den “resmi bir özür, suçluların cezalandırılması ve Rusya tarafına verilen zararın tazmin edilmesini” beklediklerini dile getirdi. Türkiye tarafından yapılan “üzüntü duyulduğuna dair açıklamaların yeterli olmadığını” ifade eden Karlov, “Açıklamalar yaşananları karşılamıyor” dedi.

Rus Su-24 uçağının düşürülmesinin Rusya-Türkiye ilişkilerini ikiye böldüğünü kaydeden Rus büyükelçi, ardından Moskova yönetiminin bazı ekonomik tedbirler aldığını ve bazı işbirliklerini ve diplomatik ilişki mekanizmalarının durdurulduğunu anlattı. Türkiye’nin sürekli talepleri doğrultusunda iki ülkenin dışişleri bakanlarının Belgrad’da bir araya geldiğini hatırlatan Rus Büyükelçi, “Ancak bu görüşmenin de faydasız olduğu anlaşıldı” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23