• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Rusya Suriye'nin yüzde 75'ine hakim" diyen Bekin: Öncelikleri, İsrail'in bölgedeki mevcudiyetini sağlamak

Yeniakit Publisher
2020-03-04 21:26:00 - 2020-03-04 21:34:59

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Merhum Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Rusya'nın ikiyüzlülüğüne vurgu yaparak, "Rusya fiili olarak Suriye'nin yüzde 75'ine hakim. En az ABD kadar Rusya'nın önceliği de İsrail'in bölgedeki mevcudiyeti ile güvenliğini sağlamak." dedi.

 Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, İdlib'de başlatılan Bahar Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. "Rejim güçleri ve Rusya'nın Suriye'deki amacı mevcut rejime bağlı olanlardan oluşacak bir Suriye meydana getirmek." diyen Bekin, "Bütün bu planlamanın başında Rusya geliyor. Rusya 5. Kolorduyu oluşturmuş durumda. Her ne kadar bölgeye müdahil değilmiş gibi görünse de Rusya'nın Suriye'deki icraatleri bunun tam aksini ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

'Rusya, Suriye'nin yüzde 75'ine hakim'

Rusya'nın İsrail'in bölgedeki mevcudiyetine destek verdiğini belirten, "Rusya fiili olarak Suriye'nin yüzde 75'ine hakim. Kurdukları 5. Kolordu'ya YPG güçlerini eklemlendirerek tam bir hakimiyet elde etmek istiyorlar. En az ABD kadar Rusya'nın önceliği de İsrail'in bölgedeki mevcudiyeti ile güvenliğini sağlamak." şeklinde konuştu.

Bekin, Rusya'nın ikiyüzlülüğünü şöyle anlattı:

"İdlib bölgesinde Türkiye'nin koruma şemsiyesi altında olan Suriyeli mazlumları bile potansiyel terörist olarak göstermeye çalışan Rusya, Suriye rejimi ile aynı safta savaşan ve Türkiye için de bir tehdit olan gerçek teröristleri meşrulaştırmaya çalışıyor"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ismail

esed in destekçisi CHP ve kıçıdarolana nasıl destek verdiğinizden utanın, böyle konuşmanız havada kalıyor, kendinizi ıslah edin

.....

rusya yahudi ....ği bir topluluk. dagilmaya mahkum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23