• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus yöneticiden çok konuşulacak açıklama! ‘Ne mutlu ki bu sefer başaramadılar’

Yeniakit Publisher
2020-03-10 11:47:00 - 2020-03-10 11:48:04
Rus yöneticiden çok konuşulacak açıklama! ‘Ne mutlu ki bu sefer başaramadılar’

Komsomolskaya Pravda gazetesine demeç veren Rus Orta ve Yakın Doğu Merkezi'nin yöneticisi Vladimir Fitin, “Ne mutlu ki ABD, Türkiye ile Rusya'nın arasını açmayı bu sefer de başaramadı” ifadesini kullandı.

Rus basınında, Moskova'da Türkiye ile Rusya arasında imzalanan ‘İdlib Mutabakatı'na yönelik haberler gelmeye devam ediyor.

Komsomolskaya Pravda'da çıkan bir haberde, “Ne mutlu ki ABD, Türkiye ile Rusya'nın arasını açmayı bu sefer de başaramadı” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki son İdlib mutabakatını değerlendiren Orta ve Yakın Doğu Merkezi'nin (RİSİ) yöneticisi Vladimir Fitin, Türkiye ve Rusya'nın Moskova'da vardığı mutabakatı bu sözlerle özetledi.

Komsomolskaya Pravda'ya bir demeç veren dış politika uzmanı, silahlı çatışmanın ne Rusya'nın, ne de Türkiye'nin çıkarına olduğunu söyledi.

"Rusya'nın en büyük kazancı, istediği barışı elde etmek oldu" diyen Rus uzman Fitin, "Suriye ordusunun kazancı ise İdlib operasyonuyla ele geçirilen yerlerde tutunma imkanı elde etmek, ki bu da İdlib vilayetinin yarısı demek. Avrupa Birliği ise yeni bir göç dalgası yaşanması riskini bertaraf etti" ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zararlı olan ABD

Fitin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise itibarını koruyan bir anlaşmaya imza atmış olarak Ankara'ya döndüğünü söyledi.

ABD dışında hiçbir aktörün Rusya-Türkiye çatışmasını istemediğini de belirten Fitin, "Ne mutlu ki  ABD- Türkiye ile Rusya'nın arasını açmayı bu sefer de başaramadı" dedi.

Dış politika uzmanı Fitin, Moskova mutabakatından zararlı çıkan tek tarafın ise Amerikalılar olduğunu söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abi işi sıkı tutalım ;

F35' lerden olduk , birde S 400 'lerden olmayalım ...

Kavkaz

gerçekte amerikanın müttefikleri olan iran ve esed rejimi hala ateşkes anlaşmasını bozmaya çalışıyor. buna ne diyeceksiniz?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23