• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus İstihbaratı ortaya çıkardı! Esed'in planları alt üst oldu

Yeniakit Publisher
2020-03-09 11:06:00 - 2020-03-09 11:12:31
Rus İstihbaratı ortaya çıkardı! Esed'in planları alt üst oldu

Bahar Kalkanı Harekatı'nda rejim güçlerine büyük darbe indiren SİHA'lar, katil Esed'in korkulu rüyası oldu. SİHA'lardan korunmak için Rus yapımı Pantsir'e yakın bir hava savunma sistemi geliştiren rejimin bu hamlesi tutmadı.

Esed rejimi, Türk SİHA'ları karşında büyük kayıp verince çareyi Rus yapımı Pantsir'e benzer hava savunma sistemleri yapmakta buldu. SİHA'ların yanıltılarak yanlış hedeflerin vurulması amaçlanırken SİHA'ların rejim askerlerinin planlarını yine bozduğu öğrenildi.

Esed rejiminin İdlib’de sivillere ve Türk askerlerine saldırılarının ardından Türk ordusu tarafından Esed güçlerine karşı başlatılan harekatta rejim ordusu büyük kayıplar vermişti. Türk ordusu tarafından Esed güçlerine karşı yapılan operasyonlarda en büyük başarıyı ise Türk yapımı SİHA’lar elde etti. Dünya basınında Türk SİHA’larının Suriye’deki başarısı konuşulurken Esed rejiminin, SİHA’lara karşı ilginç bir yöntem kullanmaya başladığı ortaya çıktı.

Rus istihbaratı tarafından verildiği iddia edilen bilgilere göre, Esed rejiminin Türk SİHA’larını yanıltmak için Rus yapımı Pantsir kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemine benzer bir sistem kullandığı ortaya çıktı. SİHA’ların Pantsir üzerinde etkili olması üzerine Esed rejimi askerleri, Pantsir hava savunma sistemlerine benzer bir sistem yapıp farklı noktalara yerleştirdi. SİHA’ların yanıltılarak yanlış hedeflerin vurulması amaçlanırken SİHA’ların rejim askerlerinin planlarını yine bozduğu öğrenildi.

Söz konusu olay Rusya’da sosyal medyada kısa sürede yayılırken Türk SİHA’ları yine Rusya’da en önemli gündem konularından biri oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi Ungay

Bu Rusların yalanı..Rus Pantsirleri(Hava savunma) Türk sihaları delik deşik edince Rus savunma sanayinin karizması çizildi.Şimdi o vurulanlar gerçek pantsir değildi algısı yaratarak silah sanayilerinin namusunu kurtarmaya çalışıyorlar.Bu yalanları yememek lazım.Ruslar Dua etsinlerki sihalar S300lerin konuşlu olduğu bölgeye inmediler.Oraya gitselerdi önlerinde birde S300 hezimeti olacaktı.

dürüst

Rejimin kendi başına WC.ye gidecek hali yok,Ortaya çıkaranların uydurması,Esed de beyin mi kaldı bunu yapsın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23