• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reyhan şerbeti (Tam kıvamında) nasıl yapılır? Malzemeler neler?

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Reyhan şerbeti (Tam kıvamında) nasıl yapılır? Malzemeler neler?

Sonbaharı lezzetle karşılayın! Reyhan şerbeti yapımı oldukça basit ve ferahlatıcı bir içecektir.

Reyhan Şerbeti (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

2 demet reyhan
2 litre kaynar su
1, 5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım limon dilimleri

Reyhan Şerbeti (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

Rengi ve kokusu ile gönlümüze taht kuran bir içecek. Ramazanda olmazsa olmazımız.
Son derece pratik ve sağlıklı bi içecek.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz.

Şimdi yapımına geçelim 

Reyhanı iyice yıkayıp süzdükten sonra saplarıyla birlikte olduğu gibi bir kaba alalım.
Üstüne şekeri, limon tuzunu ve limon parçalarını koyalım.
Bunların üstüne de kaynattığımız 2 litre sıcak suyu koyup söyle bi karıştırıp üstünü bi kapakla kapatalım.
40-50 dk bekleyelim.
Daha sonra içeceğimizi süzgeçten geçirip buzluğa atalım.
Buz gibi ve mis kokulu reyhan şerbetimiz hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun. 
Not; Daha yoğun renk istiyorsanız reyhanı biraz daha fazla koyabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23