• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin sinyali verdi: Biz buna nasıl dahil oluruz?

Yeniakit Publisher
2021-06-17 17:54:00 -
Putin sinyali verdi: Biz buna nasıl dahil oluruz?

Rusya Lideri Vladimir Putin, ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin Rusya için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Bu gelişmeye nasıl dahil olacağız veya bölgede güvenliği nasıl sağlayacağız? Bu çok önemli bir soru" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, video konferans yöntemiyle Rusya'da öğrencilerin mezuniyet programına katılarak, dün Cenevre'de ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden'e yönelik medyada yer alan bazı eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını anlatan Putin, "Uzun bir yolculuk yapmasına rağmen, 2,5 saate yakın yaptığımız yüz yüze görüşmede konulara tümüyle hakimdi. Kendisi gerçekten profesyonel ve onunla çalışırken bir konuyu kaçırmamak için oldukça dikkatli olmak gerekiyor" diye konuştu.

ABD tarafıyla yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarını da ele aldıklarını dile getiren Putin, "Küresel silahlanma yarışı sorununa gelirsek, bu sorun Rusya'nın inisiyatifiyle yapılmıyor. Bu yarış gizli veya açık şekilde yürütülmeye devam ediyor." dedi.

Biden ile görüşmesinde bölgesel sorunların da değerlendirildiğini belirten Putin, ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi konusunu değerlendirerek, "Örneğin ABD askerleri Afganistan'dan çekiliyor. Orası bize çok yakın bir bölge. Tacikistan'da askeri üssümüz var. Bu gelişmeye nasıl dahil olacağız veya bölgede güvenliği nasıl sağlayacağız? Bu çok önemli bir soru." şeklinde konuştu.

Putin, ABD Başkanı ile görüşmesinde iklim değişikliği, küresel ısınma ve Arktik bölgesindeki gelişmelerin de istişare edilen konular arasında yer aldığını ifade ederek, "Bu tür konuları çatışma unsuru haline getirmek yerine hem Rusya'nın hem de ABD'nin fayda sağlayacağı şekilde çözmek gerekmektedir" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

543

afganistanın işgaline engel olsaydız alçaklar afganistanda şimdi terör istikarasızlık olmazdı kafirler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23