• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Protein kaynağı olan mercimek favası nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-02-09 22:14:00 -
Protein kaynağı olan mercimek favası nasıl yapılır?

Kırmızı mercimekle beraber bu tarifte eşsiz bir lezzeti tadabilirsiniz. Özellikle et yemeklerinin yanına yakışacak mercimek favası tarifini hazırlamak oldukça pratik. Yüksek oranda lif içeren mercimek, insülin ve kan şekerini düşürdüğü için şeker hastaları için değerli bir besin ögesi olarak görülmektedir. Peki, protein kaynağı olan mercimek favası nasıl yapılır? Mercimek favası tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?

Mercimek favası tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde;

1 su bardağı kırmızı mercimek, 4,5 su bardağı sıcak su, 1 tane orta boy havuç, 1 tane orta boy patates, 1 tane orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz

Mercimek favası nasıl yapılır?

Öncelikle havuç, patates ve kuru soğanı rendeleyerek tarifi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sarımsağı da ince ince doğradıktan sonra tüm malzemeleri bir tencereye koyun.

Kırmızı mercimeği yıkayıp suyunu süzün. Ardından tuz, karabiber, zerdeçal ve zeytinyağı ekleyip bir tencereye koyun.

3,5 su bardağı sıcak su ilave edin. Orta ateşte tüm malzemeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirmeniz gerekir. Gerekirse bir su bardağı daha sıcak su ekleyebilirsiniz.

Malzemeler pişip suyunu çektikten sonra blenderdan geçirerek püre haline getirmelisiniz. Sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23