• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Poşetli Dede'nin mirası ne yapılacak?

Yeniakit Publisher
2014-09-30 11:08:00 - 2014-09-30 17:23:57
Poşetli Dede'nin mirası ne yapılacak?

'Poşetli Dede' olarak bilinen ve Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar, hastane önünde gazetecilere açıklama yaptı.

"Poşetli dede" olarak tanınan Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Konya Otogarı'nda otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden kişinin, Çorum nüfusuna kayıtlı 75 yaşındaki Mehmet Keleş olduğunu belirledi. Gözyaşlarına hakim olamayan Keleş'in ablası Yar, sinir krizi geçirdi. Yar'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Daha sonra Keleş'in cenazesi akrabalarınca Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alınarak memleketi Çorum'a götürüldü. Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada otobüs firmasının sorumlu olduğunu iddia ederek, firma hakkında dava açacaklarını söyledi.

Dayısının cesedinin tanınmayacak halde olduğunu belirten Yar, "Dayım paramparça olmuş. Otobüs, üstünden 2-3 defa geçmiş. Savcıya da söyledik, bunu mahkemeye taşıyacağız, şikayetçiyiz. Bunun hesabını soracağım. Kimlik teşhisini yaptık, dayımın cenazesini alıp Çorum'a götüreceğiz" dedi.

MEVLANA MÜZESİ'NE BAĞIŞLANACAK

Yar, dayısının banka hesabında olan parayı da bağışlayacaklarını belirterek, "Banka hesabında 1,5 milyon liraya yakın para çıkmış. Onu da Mevlana Müzesi'ne bağışlayacağız. Bu konuda, akrabalarının hepsini bir araya getirip razı edeceğim. Çünkü burada kazandı, burada kaybetti..."

İki gün önce, Mustafa B'nin (31) kullandığı 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü, Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Konya Otogarı'nda manevra yaparken, sokaklarda yaşamını sürdüren "poşetli dede" olarak tanınan kişiye çarparak, olay yerinde ölümüne neden olmuştu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23