• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pofuduk tavuk nasıl yapılır? Pofuduk tavuk tarifi, yapılışı, malzemeleri

Yeniakit Publisher
2022-01-20 13:13:00 - 2022-01-20 13:23:35
Pofuduk tavuk nasıl yapılır? Pofuduk tavuk tarifi, yapılışı, malzemeleri

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği pofuduk tavuk tarifi,

Pofuduk (kanat) tavuk tarifi

Pofuduk tavuk malzemeleri 

  • Yarım Tavuk Göğsü
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Yk Yoğurt
  • 1 Tatlı K. Salca
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çk. Tuz
  • 1 Çk. Pulbiber
  • 1 Çk. Kekik
  • 1 Yumurta Akı
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul Biber

Kızartmak İçin

  • Zeytinyağı

Pofuduk tavuk tarifi

Tavuk göğsünü ince ince dilimleyin . Üzerine yoğurt yumurta sarısı ezilmiş sarımsak salça tuz baharat ile harmanlayıp üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Yumurta akını bir çimdik tuz atarak kar haline gelene kadar çırpın baharatlar i ekleyip karıştırın. Tavaya zeytinyağını ilave edip ocağa alın. Dinlenen tavuk göğsü nu yumurta akına batırıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23