• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK/YPG çiftçinin tarlasını ateşe veriyor

Yeniakit Publisher
2019-05-23 12:34:00 - 2019-05-23 12:35:06
PKK/YPG çiftçinin tarlasını ateşe veriyor

Suriye’deki terör örgütü PKK/YPG halkın yetiştirdiği mahsulleri ya zorla alıyor ya da tarladayken ateşe vererek, halka gözdağı vermeye çalışıyor. Terör örgütü PKK/YPG’den önce Suriye topraklarını işgal eden DAEŞ terör örgütü de alamadığı gıda ve ihtiyaç malzemelerini ateşe vererek yakıyordu.

Suriye’de işgal ettiği topraklarda halka zulüm etmeye devam eden terör örgütü PKK/YPG şimdi de çiftçinin hasadına göz dikti. Rejim ile fiyat rekabeti yaptıktan sonra çiftçinin elindeki buğday ve arpaları tarladayken almaya çalışan terör örgütü PKK/YPG alamadığı mahsulleri ateşe verirken çiftçilere de işkence yapıyor.

Tarlaları yakıyorlar

Terör örgütü PKK/YPG Suriye’de buğday ve arpa alamadığı çiftçinin ekili tarlasını yakarak terör örgütü DAEŞ gibi intikam alıyor.  Suriye’de terör örgütü DAEŞ’in hakim olduğu dönemde, teröristler halkın arpa ve buğdayını zorla alıyor, alamadıklarını da tarlada ateşe veriyordu. Suriye topraklarının DAEŞ’ten sonraki işgalcisi PKK/YPG de DAEŞ’ten kalma zulümleri sürdürmeye devam ederek Esat rejimine yapamadığı zulmü halka yapıyor. Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki sözde Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı örgüt, buğday ve arpa alımında fiyatları düşük gösterdi. Örgüt buğdayın kilosunu 150, arpanın kilosunu da 100 Suriye Lirasından alınacağını duyurunca çiftçiler örgüte satış yapmak istemedi. Esat’a bağlı Şam yönetimi ise alımda buğdayın kilosunu 150, arpanın kilosunu da 135 olarak belirlemişti. Bölgede geçen yıl mahsulün daha değerli olduğunu belirten yerel kaynaklar, geçen yıl buğdayın kilosunun 175, arpanın kilosunun ise 125 Suriye Lirasından satıldığını hatırlattılar. Geçen yıla göre fiyatların düşürülmesinden memnun olmayan Suriyeli çiftçiler tarladaki mahsulü kaldırdıktan sonra üçüncü bir alıcıya daha iyi bir fiyata satmak için araştırma yaparken terör örgütü PKK/YPG kendilerine satış yapmayan çiftçilerin binlerce dekarlık tarlalarını ateşe vermeye başladı.

Örgütün zulmü bitmek bilmiyor

Terör örgütü PKK/YPG Rakka'nın Ayn İsa bölgesinde Arap ve Türkmenlere ait arpa ve buğday ekili tarlaları ateşe verdi. Örgüt, Suriye genelinde kendileri haricinde hiçbir yere ürün verilemeyeceğini belirtilerek, “Başkalarına çalışanların halinin diğerlerinin de başına geleceğini bilsinler” diye tehditte bulundu. Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin sivil halkına uyguladığı baskı ve zulüm bitmek bilmiyor. Terör örgütü taraftan küçük çocukları zorla silah altına almaya devam ederken, diğer taraftan da kendisinden olmayanları kurşuna dizmeye başladı. Terör örgütünün sözde yöneticilerinin talimatıyla açıklamalarda bulunan terör örgütü PKK/YPG’nin sözde genel ilişkiler sorumlusu Salah Cemil, kendilerine destek vermeyen Suriyelilerin öldürülmesi gerektiğini söyledi. Kendileri ile işbirliği yapmayan Suriyeli sivillerin Türk birlikleri ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu birlikleri ile işbirliği yapacaklarını öne süren Cemil, Fırat'ın doğusunda ÖSO, Türkiye ve Türkmenler ile bağlantısı olan herkesi öldürme çağrısında bulundu.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23