• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel’in yargı ayağına iddianame

Yeniakit Publisher
2015-04-15 08:02:00 - 2015-04-15 08:15:00
Paralel’in yargı ayağına iddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, paralel devlet yapılanmasının yargıdaki sözcüsü olduğu iddia edilen ve 25 Aralık darbe soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş hakkında ‘’görevi kötüye kullanma’’; gözaltı, yakalama, el koyma ve arama kararlarını veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise ‘’görevi ihmal’’ suçlarından iddianame hazırlandı.

HABER MERKEZİ - Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, paralel devlet yapılanmasının yargıdaki sözcüsü olduğu iddia edilen ve 25 Aralık darbe soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş hakkında ‘’görevi kötüye kullanma’’;  gözaltı, yakalama, el koyma ve arama kararlarını veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise ‘’görevi ihmal’’ suçlarından iddianame hazırlandı.

AKKAŞ’IN 3 YIL, KARAÇÖL’ÜN 2 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcı Akkaş ve hakim Karaçöl hakkında yargılama izni veren HSYK 2. Dairesi’nin bu kararının ardından Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosya, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

İddianamede, savcı Akkaşın görevi kötüye kullanma suçundan 3 yıl, hakim Süleyman Karaçöl’ün ise ‘’görevi ihmal’’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.  İddianame, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi›ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederse, dosya Yargıtay’a gönderilecek. Akkaş ile Karaçöl, birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay’da yargılanacak.

İŞ ADAMLARININ BÜTÜN MAL VARLIĞI DONDURULDU

Savcı Muammer Akkaş; dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’dan habersiz soruşturma başlatmış ve 25 Aralık’ta kirli 17 Aralık operasyonunun 2. ayağını gerçekleştirmek istemişti.

Muammer Akkaş’ın başlattığı illegal soruşturma kapsamında Türkiye’nin en önemli 7 işadamı ve 2 şirketine ihtiyati tedbir kararı konulmuştu. 
Dönemin İstanbul 2 Nolu Hakimi Süleyman Karaçöl de söz konusu talebi incelemeden kabul etmiş ve Türkiye’nin en önemli 7 iş adamı ve 2 şirketine ihtiyati tedbir kararı konulmuştu. Muammer Akkaş, 25 Aralık darbe soruşturmasından alınmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bildiri dağıtarak tarihe geçmişti. Savcı Akkaş ile Hakim Karaçöl HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.

DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA DA SONA GELİNDİ

Bu arada; HSYK, Savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş, Zekeriya Öz, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl’den, haklarındaki disiplin soruşturmasıyla ilgili son savunmalarını da istedi.

Tebligatların ulaşmasının ardından, savunma süresinin dolması beklenecek ve HSYK 2. Dairesi, bu kişiler hakkında disiplin yönünden kararını verecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23