Papatya çayının faydaları nelerdir? Papatya çayı nasıl hazırlanır?
Tadıyla damakları yumuşatan papatya çayının faydaları saymakla bitmiyor.
Yüzlerce yıldır tedavi amacıyla kullanılan papatya çayı, birçok bitkisel çaya kıyasla daha hafif ve rahatlatıcıdır. Özellikle bitki çayı tükettikten sonra tansiyon sorunu yaşayanlar papatya çayını gönül rahatlığıyla tüketebilir. Papatya içerisinde flavonoud isimli bir kimyasal barındırır. Bu madde ilaç sanayi için son derece önemlidir.
Papatya çayının faydaları nelerdir?
Limonlu bir fincan papatya çayı adeta her derde devadır. Papatya çayı kan şekerini düşürür. Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir araştırma düzenli olarak papatya çayı tüketenlerin diyabete yakalanma oranının bir hayli düşük olduğunu kanıtlamıştır.
Regl ağrısını azaltıyor
Yapılan araştırmalar papatya çayının regl ağrısını hafiflettiğini ispatlamıştır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Papatya çayı içerdiği bileşikleler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Osteoporozu yavaşlatır
Bu leziz çay osteoporoz sorununun meydana gelmesini bir hayli yavaşlatır.
Kanser tedavisi
Yapılan araştırmalar papatyanın, bazı kanser hücrelerinin gelişmesinin engellidiğini ortaya koymuştur.
Migren ataklarına iyi gelir
Papatya çayı düzenli tüketildiğinde migren ataklarının sık yaşanmasının önüne geçer.
Güzel bir uykunun anahtarı
Uyku öncesinde tüketilen bir fincan papatya çayı, deliksiz uykunun anahtarıdır.
Papatya çayını kimler tüketmemeli?
Son derece yararlı olan bu çaya karşı alerjik reaksiyonlar gösterenlerde mevcut. Uzmanlar özellikle polen alerjisi olanların papatya çayından uzak durmalarını vurguluyor. Ayrıca bebeklere ve küçük çocuklara da papatya çayı verilmemesi öneriliyor.
Papatya çayı nasıl demlenir?
- 2 tatlı kaşığı papatya
- 1 fincan su
- Limon
- Tarçın
Bir bardak sıcak suyun içerisine papatyalara ilave edin. Yaklaşık 3 dakikanın ardından papatyaları süzün. Çayınızı limon ve tarçınla tatlandırabilirsiniz.