• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PAPA zırh ve namlu gölgesinde

Yeniakit Publisher
2021-03-07 10:22:00 -
PAPA zırh ve namlu gölgesinde

İşgalin 20 yılında ancak Irak’a gidebilen Katoliklerin lideri için olağanüstü hal ilan edildi. Vatikan’dan getirilen zırhlı araçla seyahat eden Papa için binlerce asker, keskin nişancı ve güvenlik görevlisi de görev yaptı.

 Mehmet Aydın 

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in Irak seyahati sürüyor... ABD ve destekçilerinin 20 yıl önce işgal edip kan gölüne çevirdiği ülkeyi “kardeşlik ve barış” yalanıyla ziyaret eden Papa için Irak’ta alınan önlemler dikkat çekti.

Francis, Bağdat’ta Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasi liderler, sivil toplum kuruluşu (STK) liderleri ve diplomatlarla görüşürken çevresindeki etten duvar dikkat çekti. Sadece akredite edilen ve Vatikan’ın onayladığı gazetecilerin çekim yapabildiği ziyaretten olağanüstü önlemler de abartıldı.

“Hac için Irak’a geldim” diyen Papa, Irak’ın iç savaş ve terörden etkilendiğini vurgulayarak, tüm bunların ülkeye yıkım ve ölüm getirdiğini kaydetti. Ülkede binlerce insanı katleden batıya yönelik tek bir eleştiri yapmayan Papa, terör örgütü DEAŞ tarafından yapılan saldırıları ise kınadıklarını söyledi.

Zırhlı araç önce getirildi

Papa Francis’in ziyareti için önceden Vatikan’dan Irak’a getirilen lüks zırhlı araca binen Katoliklerin lideri için binlerce asker, keskin nişancı ve güvenlik görevlisi de görev yaptı. Zırhlı araç içindeki Papa’nın geçeceği güzergahta üst düzey tedbirler alınırken polis ve asker zırhlı araçlarla nöbet tuttu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 Papa’nın içinde bulunduğu aracın etrafındaki koruma çemberi de dikkat çekti. Onlarca zırhlı polis aracının yanı sıra motosikletli güvenlikler de adeta etten duvar ördü.

Vatikan’dan teşekkür

Necef’te Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile buluşan Papa, daha sonra Ur kentinde bir kilise ayinine katıldı. Vatikan yetkilileri de Irak yönetiminin Papa için güvenlik ordusu ile önlem alması nedeniyle Bağdat’a teşekkür etti.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

orhan özalp

Bu katillerin başı dini lider 1 milyon kişi katledikten sonra timsah göz yaşlarını akıtıyor Allah seni bildiği gibi yapsın . masumlarınhakkını inşallah esfeli safilinde ödersin. Masuö

m a

1.5milyon insan olmeden once nerdeydin  papa
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23