• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pakistan'da kamu çalışanlarından "hayat pahalılığı" protestosu

Yeniakit Publisher
2020-10-14 15:37:34 -
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
Pakistan'da kamu çalışanlarından "hayat pahalılığı" protestosu

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın başkenti İslamabad'da aralarında öğretmenlerin, işçilerin, kadın sağlık çalışanlarının bulunduğu 2 binin üzerinde kamu çalışanı ve emekliler, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve hükümetin politikalarına karşı gösteri düzenledi.

İslamabad'da basın kulübü önünde bir araya gelen protestocular, parlamento binasının bulunduğu "kırmızı bölgeye" doğru yürüyüşe geçti.

Göstericiler, "IMF’yi kabul etmiyoruz", "un, şeker, her şey çok pahalı" şeklinde sloganlar atarken, fiyatların düşürülmesini ve maaşlarına zam yapılmasını talep etti.

Emniyet güçleriyse parlamento binasının yanı sıra bakanlıklar ve elçiliklerin bulunduğu kırmızı bölgenin etrafını 50 konteyner ile kapatarak önlem aldı.

Polis yetkilileri, protestocuların kırmızı bölgeye geçmesine izin vermedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23