• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Otele bombalı saldırı

Yeniakit Publisher
2015-03-27 18:24:00 -
Otele bombalı saldırı

Eş Şebab örgütü Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir oteli bastı. Bombalı saldırıda, en az yedi kişi öldü. Otelde hükümet yetkilileri de var.

Bombalı saldırının ardından otelin içinden silah sesleri duyuldu. Polis, otelin kontrolünün binanın çatısındaki ve içindeki saldırganların eline geçtiğini söyledi. Güvenlik yetkilileri, en az yedi kişinin öldüğünü açıkladı.

Olay anında otelde hükümet yetkilileri de bulunuyordu.

Somali'de son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine hazırlık yapan Türk heyetinin de bulunduğu otelin karşısında bir patlama olmuş, saldırıyı Eş Şebab üstlenmişti. Ancak örgüt Türk heyetini değil Somali polisini hedef aldığını açıklamıştı. Bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 Somali vatandaşı ölmüştü.

2006'DAN BERİ SÜRÜYOR

Eş Şebab, Somali'de Federal Geçiş Hükümeti'ni ortadan kaldırmak için 2006'dan bu yana mücadele veren silahlı bir grup. Örgüt 2013 Eylül'ünde de Kenya'da bir alışveriş merkezine saldırmış, 67 kişinin ölümüne neden olmuştu. Selefi-Vehhabi inancına bağlı olan grup, aynı zamanda sufilik inancına bağlı Somalili gruplarla da çatışıyor. Örgütün silahlı kadrosunun büyük çoğunluğunu Somalililer oluşturuyor ancak Kenya, Etiyopya ve Eritre gibi komşu ülkelerin vatandaşlığına sahip kişiler de örgüt için savaşıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23