• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ÖSYM’de de operasyon

Yeniakit Publisher
2015-11-06 07:06:15 - 2015-11-06 07:06:15
ÖSYM’de de operasyon

Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı Paralel Devlet Yapılanması’nın ÖSYM’ye de yerleştiği belgelendi. Paralel çete tarafından soruların çalındığı 2010 KPSS’de aldığı puanla ÖSYM’ye yerleşen ve soru hazırlama bölümünde çalışan İbrahim U., İbrahim K. ve Şule Ü. gözaltına alındı. 2 kişi için de yakalama kararı çıkarıldı.

 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının paralel devlet yapılanması tarafından çalındığına yönelik soruşturma, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) uzandı.  2010 KPSS’de aldığı puanla ÖSYM’ye yerleşen ve  soru hazırlama bölümünde çalışan İbrahim U., İbrahim K. ve Şule Ü. gözaltına alınırken, 2 kişi için de yakalama kararı çıkarıldı.

İbrahim U., İbrahim K. ve Şule Ü.’nün; “Paralel Yapı’nın Ankara imamı” olduğu ifade edilen C.K. ve “Paralel Yapı’nın eğitim imamı” olduğu tespit edilen Y.R. ile telefon görüşmelerinin belirlendiği kaydedildi.

2000 MEZUNLARI İBRAHİM K. VE İBRAHİM U., 2010 KPSS’DE BAŞARILI (!) OLMUŞ

ÖSYM soru hazırlama bölümünde çalışan İbrahim K.’nın; 2000 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nden mezun olduğu, 10 sene boyunca Kamu Personel Seçme Sınavı’nda başarılı olmayan İbrahim K.’nın soruların çalındığı belgelenen 2010 KPSS’de 114.250 puan alarak ÖSYM’ye yerleştiği bildirildi.

ÖSYM soru hazırlama bölümünde çalışan İbrahim U. da; İbrahim K. gibi 2000 yılı mezunu.. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden mezun olan İbrahim U., 10 sene boyunca girdiği KPSS’de başarılı olmadı ancak 2010 KPSS’de 106.250 puan alarak ÖSYM’ye yerleşti!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İbrahim U., İbrahim K. ve Şule Ü.’nün; Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı paralel devlet yapılanması tarafından ÖSYM soru hazırlama bölümüne yerleştirilmiş.

ŞÜPHELİLER, PARALEL YAPI’NIN ANKARA İMAMI VE EĞİTİM İMAMIYLA BAĞLANTILI!  

İbrahim K., İbrahim U. ve Şule Ü.; Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. 

KPSS soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu doğrultusunda verdiği talimatla gözaltına alınan, ÖSYM’nin soru hazırlama biriminde çalışan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Savcılığa  gönderilen MASAK raporunda, şüphelilerden toplanan himmetin cemaat şirketlerine dağıtıldığı tespitine, bazı zanlıların 902 bin lira ve 763 bin liralık havale trafiğine yer verildiği belirtildi. Şüphelilerin, aynı soruşturmanın diğer zanlılarından, “Paralel Yapı’nın Ankara imamı” olduğu ifade edilen C.K. ve “Paralel Yapı’nın eğitim imamı” olduğu tespit edilen Y.R. ile telefon görüşmelerinin belirlendiği kaydedildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde bulunan bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. Eski  ÖSYM Başkanı Ali Demir’in kendi döneminde iş başı yaptırılan ve dün de gözaltına alınan şüpheliler hakkında işlem yapmaktan kaçındığı belirtildi.

 IP ADRESİNDEN TESPİT EDİLDİ

ÖSYM test geliştirme uzmanı Özdemir ve Dündar ile ÖSYM Test Araştırma Merkezi görevlisi Asil’in bilgisayarda ve internette yaptığı işlemleri gösteren IP adresinden sınav sorularına eriştiği bildirildi.

SORULAR SINAVDAN ÖNCE CEMAAT EVİNDE KALAN ÖĞRETMENE GÖNDERİLDİ

10-11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı sorularının sınavdan 4 gün önce Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Bilgi İşlem Sorumlusu Berat Koşucu tarafından öğretmen Baki Saçı’ya gönderildiğinin belgelenmesinin ardından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 54 kişi tutuklandı.

ÖSYM’DEKİ PARALEL ÇETEYİ AKİT DEŞİFRE ETTİ

Gazetemiz, 2010 KPSS sorularının paralel devlet yapılanması tarafından çalındığına yönelik soruşturmada ÖSYM test geliştirme uzmanlarının ÖSYM’ye ait ana bilgisayara defalarca girdikleri tespit edildiğini “ÖSYM’deki Paralel’e suçüstü” başlıklı sürmanşet haberle duyurmuştu.

GÖREVDEN ALINMIŞLARDI!

2010 KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı sorularının paralel devlet yapılanması tarafından çalındığına yönelik soruşturmada şok bilgilere ulaşılmıştı. ÖSYM test geliştirme uzmanı olarak görev yapan Ahmet Burak Özdemir ve Erkam Dündar ile ÖSYM Test Araştırma Merkezi’nde soruları okuyarak dilbilgisi düzeltmelerini yapan Mustafa Asil’in; ÖSYM’de girilmesi yasak olan bilgisayarlara girdikleri ve sınav sorularına defalarca erişimlerinin bulunduğu tespit edilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23