• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Osmanlı'da gizli devlet toplantılarının yapıldığı yer

Yeniakit Publisher
2015-08-10 11:20:00 -
Osmanlı'da gizli devlet toplantılarının yapıldığı yer

Lübnan’da bugün müze olarak kullanılan bir mağara, bir dönem Osmanlı Devleti’nin bazı gizli görüşmelerine ev sahipliği yapıyordu.

Osmanlı Devleti döneminde gizli devlet toplantılarının yapıldığı, 1975-1990 yıllarındaki Lübnan iç savaşı döneminde ise bombardımandan korunmak isteyen halkın sığınak olarak kullandığı Cebel-i Lübnan ilindeki mağara, Lübnan’ın kültürel ve tarihi mirası arasında önemli bir tutuyor.



Cebel-i Lübnan’ın El-Cahiliyye köyünde 400 yıldır farklı ihtiyaçlarla kullanılan ve günümüzde Lübnanlı sanatçı Gandi Ebu Diyab’ın elinde bir sanat müzesine dönüşen mağara, Lübnan’ın kültürel mirasının sergilendiği sıra dışı bir mekan olarak dikkat çekiyor.



Mağarada Dürzilerin gündelik hayatını ve kültürel dokusunu yansıtan eski geleneksel ev döşeme ve araç gereçlerin sergilendiği üç ayrı bölüm bulunuyor.





x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23