• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öksüz ve Yetim mülteci çocuklarla yabancı büyükelçiler iftarda buluştu

Yeniakit Publisher
2019-05-21 01:05:00 -

Öksüz ve yetim mülteci çocuklar; AFAD, Altındağ Belediyesi ve Avrupa Birliği işbirliğinde düzenlenen iftarda buluştu. Programa birçok yabancı ülkenin büyükelçileri de katıldı.

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

Ankara Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliği ile gerçekleşen iftar yemeği Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ndeydi. Programa, AFAD, Dış İşleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri ile birçok yabancı büyükelçi katıldı.

Altındağ İlçe Belediye Başkanı Asım Balcı, "Ülkemizde sığınmacı durumda olan özellikle yetim çocuklarımızla bir aradayız. Tabi yabancı büyükelçiler de burada. Bu iklimi onlarda tadarak bir nebze olsun görsünler diye düşünüldü." dedi.

Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreter Vekili Orbay Evrensevdi de programa katılan yabancı büyükelçilere dikkat çekerek şunları söyledi:

"Tema dayanışma ve paylaşım. Böyle güzel bir organizasyonda çocuklarımızla birlikte olmak bizi son derece mutlu etti. Büyükelçilerin burada olması çok önemli. Bazı şeyleri anlatmak yerine böyle resmetmek daha etkili. Umarım bu program yabancı büyükelçilerin buradan bir şeyler alarak ülkelerine doğru mesajları iletmelerine vesile olur."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23