• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülke bu olayı konuşuyor! Türk diplomat ABD'li diplomatı kürsüden indirdi

Yeniakit Publisher
2019-11-21 16:50:00 - 2019-11-21 16:55:40

Romanya'da düzenlenen bir etkinlikte Türk Başkonsolos Sulhi Turan, programda yer almadığı halde konuşma yapmak üzere sahneye çıkan ABD'li diplomatı kürsüden indirdi.

Türkiye'nin Köstence Başkonsolosluğu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Romanya Müslümanları Müftülüğü'nün düzenlediği etkinlikte programda yer almamasına rağmen konuşma yapmak isteyen ABD'li diplomatı, Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan kürsüden indirdi. Bu görüntüler yerel basında gündem oldu.

Türkiye'nin Köstence Başkonsolosluğu'nun desteğiyle düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde Amerikalı diplomatın programda yer almadığı halde sahneye davet edilmesi ülke gündemine bomba gibi düştü. Türkiye'nin Köstence Başkonsolosluğu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Romanya Müslümanları Müftülüğü, pazartesi günü Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla Köstence Jean Constantin tiyatro salonunda bir etkinlik düzenledi. 

Programda yer almadığı halde davet edildi

Etkinlik öncesinde ABD'nin Bükreş Büyükelçiliği diplomatlarından Abigail Rupp'un konuşma yapmak için Türk tarafına önceden bilgi verilmeden sahneye davet edilmesi üzerine salonda hareketlilik yaşandı.

Konuşma yapmadan sahneden indi

Türkiye'nin Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan duruma müdahale etti. Turan, programda böyle bir konuşmanın yer almadığını belirterek, Amerikalı diplomatı kibarca uyardı. Rupp da teşekkür ederek, konuşma yapmadan sahneden indi. Başkonsolos Turan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendilerine bildirilen programda Amerikalı diplomatın konuşma yapmasının öngörülmediğini söyleyerek, "Bizim böyle bir programdan haberimiz yoktu. Amerikalı diplomatın sahneye davet edildiğini görünce, ben de sahneye yaklaşarak nazik bir dille konuşma yapmamasını kendisine telkin ettim" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YAŞAR

İşte Türkiye'nin böyle diplomatlara ihtiyacı var. Gerektiğinde tepkisini hiç çekinmeden koyabilecek.

Ah o günler

Eski Türkiye olsa öküzün trene baktığı gibi bakardı bizimkiler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23