• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ajana Kraliçe sahip çıktı!

Yeniakit Publisher
2015-04-08 09:21:00 - 2015-04-08 10:04:37
O ajana Kraliçe sahip çıktı!

Kraliçe'nin medyası, DHKP-C'ye kuryelik yapan Stephan Shak Kaczynski'ye sahip çıktı. İngiliz gazeteleri hep bir ağızdan "O siyasi bir eylemci" derken, Shak'ın DHKP-C ile bağlantısı olmadığını söyledi.

İngiliz Independent, Guardian ve Times gazeteleri, geçen hafta İstanbul'daki DHKP-C operasyonunda tutuklanan Stephan Kaczynski'nin İngiltere vatandaşı bir siyasi eylemci olduğunu yazdı. 52 yaşındaki Stephan Shak Kaczynski, geçen hafta DHKP-C'li teröristlerin Çağlayan Adliyesi'nde yaptığı kalleş saldırı sonrası Okmeydanı'ndaki polis operasyonunda gözaltına alınmış, daha sonra Alman istihbarat servisi BND adına ajanlık yaptığı için tutuklanmıştı. İngiliz medyası dün hep bir ağızdan Shak'a sahip çıktı.

''DHKP-C ARAYAN SURİYE'YE BAKSIN''

Independent gazetesi "Kaczynski eski bir Britanya Komünist Partisi üyesiydi. Radikal internet sitesi Cumhuriyetçi Komünist Ağ'ın ileri gelenlerindendi. Kaczynski'nin DHKP-C'nin finansmanını sağlayan kilit isimlerden biri olduğu ve BND'ye (Almanya İstihbarat Servisi) çalıştığı yönündeki iddiaları asılsızdır" diye yazdı. Times Gazetesi ise Kaczysnki'den İngiliz yazar diye bahsetti, BBC'de 8 yıl çalıştığını iddia etti. Kraliçe'nin bir diğer gazetesi Guardian da "Suriye gizli servisi onlarca yıldır DHKP-C ile bağlantı içinde. DHPK-C'yi arayan Türkiye, Stephan'a değil önce Suriye'ye gitmeli" yorumunu yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23