• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nohut dürümü nasıl yapılır? Nohut dürüm nerenin?

Pratik yemek tarifleri | Kimi zaman işlerin çokluğundan kimi zamanda yorgunluktan akşam yemeğini hafi ve kolay bir tarifle geçirmek isteyebilirsiniz. İşte böyle zamanlarda imdadınıza yetişecek bir tarifle karşınızdayız. Nohutlu tarifler | Nohut dürüm tarifi | Tam ölçülü nohut tarifleri

Yeniakit Publisher
2021-02-20 16:30:00 -
Nohut dürümü nasıl yapılır? Nohut dürüm nerenin?

Gaziantep’in meşhur lezzetlerinden nohut dürümü akşam yemeklerinizin kurtarıcısı olabilir.

Nohut dürümü tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet lavaş
  • 3 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dal taze soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Sumak
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Nohut dürümü nasıl yapılır?

Öncelikle nohutları haşlamanız gerekiyor. Arzu ederseniz daha önceden haşladığınız nohutları da kullanabilirsiniz.

Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın.

Geniş bir kase içinde baharatlar ve iç malzemenin hepsini güzelce harmanlayın.

Lavaşları serin ve içerisine hazırladığınız karışımdan 3-4 yemek kaşığı kadar koyun.

Ardından lavaşları sarın.

Lavaşınızın yanında içli köfte de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23